Οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο Μεξικό;

Φωτογραφία: almode.ru
Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ζητά από τον Πρόεδρο Μπάιντεν να στείλει στρατεύματα στο Μεξικό για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών. Θέλουν οι ΗΠΑ να ξεκινήσουν μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο Μεξικό; Η Pravda.Ru έθεσε αυτήν και άλλες ερωτήσεις στον Igor Nikulin, πρώην σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και μέλος της Επιτροπής Αφοπλισμού του ΟΗΕ.

Lyuba Lulko - english.pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

"Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ζητά από τον Μπάιντεν να χτυπήσει καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό από τον Ιανουάριο. Μιλούν ακόμη και για πιθανότητα ανάπτυξης στρατευμάτων στο Μεξικό. Γιατί οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται τώρα για το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών;".

"Πρώτον, ο εθισμός στα ναρκωτικά έχει εξελιχθεί σε εθνική καταστροφή στις ΗΠΑ. Δεύτερον, η προεκλογική εκστρατεία ξεκινά και ο Μπάιντεν χρειάζεται ένα "σύντομο νικηφόρο πόλεμο". Το Μεξικό για τις Πολιτείες είναι όπως η Ουκρανία για τη Ρωσία. Φαίνεται πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφος μιας γειτονικής χώρας γίνονται διεθνής τάση.

"Οι Ρεπουμπλικάνοι λαμβάνουν την υποστήριξη ως επί το πλείστον από λευκούς ψηφοφόρους, ενώ οι Δημοκρατικοί είναι δημοφιλείς μεταξύ των εθνικών και σeξουαλικών μειονοτήτων. Μόνο το 16 τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ υποστηρίζει τις οικονομικές πολιτικές των Δημοκρατικών. Ως εκ τούτου, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην εξωτερική πολιτική. Λόγω της εισβολής , οι Πολιτείες θα χάσουν ψηφοφόρους μεξικανικής καταγωγής Μια τέτοια απόφαση θα πυροδοτήσει διαμαρτυρίες για την ανάπτυξη στρατευμάτων, αλλά ταυτόχρονα πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να κερδίσουν μέρος του ρεπουμπλικανικού εκλογικού σώματος με τόσο αποφασιστικές ενέργειες.

«Ωστόσο, όταν οι Αμερικανοί προσπάθησαν παρομοίως να εισβάλουν στην Κολομβία, ο Πάμπλο Εσκομπάρ απλώς οργάνωσε έναν τρομοκρατικό πόλεμο και η Κολομβία μετατράπηκε σε Βηρυτό για αρκετά χρόνια.

"Αντί για μια γρήγορη νίκη, οι Αμερικανοί θα πρέπει να βιώσουν έναν τρομοκρατικό πόλεμο σε μεγάλες πόλεις. Θα μετακινηθεί επίσης στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι Μεξικανοί αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού στις νότιες πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια, το Τέξας, το Κολοράντο, η Αριζόνα. Αυτές οι πολιτείες ανήκαν στο Μεξικό. Ζουν από τα κέρδη του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, και το να αφαιρέσουν τα κέρδη τους από αυτά είναι δύσκολο.

"Τα αντιαμερικανικά αισθήματα είναι πολύ έντονα σε όλη τη Λατινική Αμερική και θα γίνουν ακόμα πιο δυνατά εάν συμβεί αυτή η θρασύδειλη επιθετικότητα. Νομίζω πως η Αργεντινή και το Μεξικό μπορεί να ενταχθούν στους BRICS ως αποτέλεσμα".

"Σύμφωνα με τον τύπο της Λατινικής Αμερικής, η εισβολή των ΗΠΑ στο Μεξικό θα μπορούσε να είναι μια κίνηση για την ανατροπή του αριστερού καθεστώτος του López Obrador. Οι Αμερικανοί έστειλαν ένα σώμα στο Περού για να προστατεύσουν τη χούντα που ανέτρεψε τον προηγούμενο αριστερό πρόεδρο. Το Μεξικό θα είναι επόμενο και μετά οι Πολιτείες θα σκεφτεί κάτι άλλο για να απομακρύνουν τον Μαδούρο, μετά τον Ορτέγκα, μετά θα έρθουν στη Βραζιλία και ούτω καθεξής. Συμφωνείτε με αυτό;».

Οι νεοσυντηρητικοί προσπαθούν να δημιουργήσουν την παγκόσμια τάξη τους όπου κι αν πάνε, και χρησιμοποιούν στρατιωτική δύναμη για να πετύχουν τους στόχους τους. Δεν τους νοιάζει πόσοι άνθρωποι θα πεθάνουν. Κοιτάξτε τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, το Αφγανιστάν.

"Ωστόσο, όλοι αυτοί οι πόλεμοι είχαν ένα πικρό τέλος για τις Πολιτείες, επειδή ο αμερικανικός στρατός έχει πολύ χαμηλό όριο ευαισθησίας στον πόνο. Δεν ξέρουν πώς να αντέξουν και να υποστούν απώλειες. Σε κάθε περίπτωση, η πιθανή εισβολή των ΗΠΑ στο Μεξικό θα οδηγήσει σε χιλιάδες θύματα, συμπεριλαμβανομένου του άμαχου πληθυσμού. Ο μεξικανικός στρατός θα δείξει αντίσταση. Θα ξεσπάσει τρομοκρατικός πόλεμος.

«Ο Μπάιντεν έχει ακόμα ένα κόλπο στο μανίκι του — μπορεί να χορηγήσει την αμερικανική υπηκοότητα σε όλους τους παράνομους μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πρώτη γενιά μεταναστών ψηφίζει τους Δημοκρατικούς και η δεύτερη γενιά τους Ρεπουμπλικάνους.

"Ελπίζουν σε ένα τέτοιο προσωρινό αποτέλεσμα, αλλά εάν ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση στο Μεξικό, η δημοτικότητα των Δημοκρατικών στη μεξικανική κοινότητα θα μειωθεί δραματικά. Ορισμένες πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια ή το Τέξας, είναι επιρρεπείς σε αυτονομισμό. Οι Δημοκρατικοί ενεργοποιούν έτσι μια ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να εκραγεί σύντομα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail