Πρώην αναλυτής της CIA: Ο Μπάιντεν έκανε λάθος, πιστεύοντας ότι η Ρωσία ξεκίνησε την επιχείρηση λόγω φιλοδοξίας

pixabay / BarBus
Freepen.gr - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε το λάθος να πιστέψει ότι η Ρωσία ξεκίνησε μια ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία λόγω φιλοδοξίας και όχι λόγω ζωτικών συμφερόντων, υποστηρίζει ο Τζορτζ Μπιμπέ, πρώην επικεφαλής της CIA για τη Ρωσία, αναλυτής, σύμφωνα με το περιοδικό Responsible Statecraft.

Όπως εξήγησε ο ειδικός, με την επιβολή κυρώσεων, η κυβέρνηση Μπάιντεν ήλπιζε ότι θα ανάγκαζαν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να παραδεχτεί πως η συνέχιση της επιχείρησης στην Ουκρανία κοστίζει περισσότερο από τα πιθανά οφέλη. Ωστόσο, σύμφωνα με τον αναλυτή, ο Μπάιντεν δεν κατάλαβε τους πραγματικούς στόχους της Μόσχας, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αναθεωρηθούν λόγω κυρώσεων.

"Η ελπίδα (του Μπάιντεν) βασίστηκε στη λανθασμένη πεποίθηση πως ο Πούτιν αντιμετώπιζε την εισβολή ως φιλοδοξία και όχι ως κάτι ζωτικής σημασίας για την προστασία της Ρωσίας από την περικύκλωση του ΝΑΤΟ", είπε ο Beebe.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι οικονομικοί περιορισμοί σπάνια αναγκάζουν τις χώρες να αρνηθούν να υπερασπιστούν τα ζωτικά τους συμφέροντα, ανεξάρτητα από τις απώλειες.

Ο Beebe πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές κυρώσεις θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες για την Ουάσιγκτον μόνο ως μοχλός στις διαπραγματεύσεις, αλλά ακόμη και εδώ η κυβέρνηση Μπάιντεν στέρησε από τον εαυτό της μια τέτοια ευκαιρία, ενημερώνοντας τη Ρωσία πως οι περιορισμοί ήταν απίθανο να αρθούν ακόμη και αν η σύγκρουση σταματήσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail