Οι ΗΠΑ εκτιμούν την απειλή των πυραύλων Zircon: «39 δευτερόλεπτα και αυτό ήταν»

Photo: Telegram: War sketches of XX-XXI centuries
Πριν από λίγο καιρό φημολογήθηκε ότι ο πρόεδρος της Νικαράγουας υπέγραψε διάταγμα για την ανάπτυξη ρωσικής πυρηνικής βάσης κοντά στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Ένας ενδελεχής έλεγχος ολόκληρου του αμερικανικού και ισπανόφωνου Τύπου, ειδικά της Νικαράγουας, έδειξε ότι δεν υπήρχαν επίσημα έγγραφα που μπορεί να είχε υπογράψει ο Daniel Ortega σχετικά με το θέμα, έγραψαν οι συντάκτες του MPSH.

Οι ειδικοί πιστεύουν πως πιθανότατα επρόκειτο για σκόπιμη διαρροή για να ακουστεί μια αντίδραση.

Ο αγώνας μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία έφτασε στο σημείο όπου όλα τα μέσα είναι καλά για τον περιορισμό του εχθρού. Οι αρχές της Βόρειας Κορέας, για παράδειγμα, είναι βέβαιες ότι σίγουρα θα ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος, ενώ η κινεζική ηγεσία καλεί επίσης τον PLA να προετοιμαστεί για έναν «κολοσσιαίο πόλεμο».

Ως εκ τούτου, η φήμη για την ανάπτυξη ρωσικών πυραύλων κοντά σε βασικές εγκαταστάσεις και εδάφη των ΗΠΑ δεν ήταν απλώς θέμα με «πολλή φασαρία για το τίποτα».

Για τους σκοπούς αυτούς, η Ρωσία μπορεί να έχει κατά νου:

  • Αφρική
  • Εγγύς Ανατολή,
  • Νοτιοανατολική Ασία
  • και ιδιαίτερα τη Λατινική Αμερική.

"Οι Αμερικανοί έχουν εκατοντάδες στρατιωτικές βάσεις και διάφορες εγκαταστάσεις εκτός της χώρας και κανείς δεν είναι εξοργισμένος γι' αυτό. Ωστόσο, ακόμη και ένας υπαινιγμός για την ανάπτυξη ρωσικών πυραύλων κρουζ στη Λατινική Αμερική πυροδοτεί τεράστια υστερία στις Ηνωμένες Πολιτείες", ανέφερε η δημοσίευση.

Τον Ιούνιο του 2022, υπογράφηκε ένα έγγραφο που νομιμοποιεί την παραμονή «ξένων πλοίων και αεροσκαφών, μεταξύ άλλων από τη Ρωσία, τη Βενεζουέλα, την Κούβα και άλλες χώρες της Κεντρικής Αμερικής» στη Νικαράγουα.

Επιτράπηκε επίσης σε αμερικανικά πλοία και αεροπλάνα να επισκεφθούν τη Νικαράγουα, αλλά ο Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Δυτικού Ημισφαιρίου, Μπράιαν Νίκολς, χαρακτήρισε το διάταγμα του Ορτέγκα «πρόκληση».

Δεν είναι μόνο η Νικαράγουα, αλλά και η Κούβα που ανησυχεί τους Αμερικανούς. Τον Απρίλιο του 2023, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η στρατιωτική συνεργασία με την Κούβα «αναπτύσσεται με επιτυχία, σύμφωνα με τις συμφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Αμερικανοί αξιωματούχοι κατέληξαν αμέσως στο συμπέρασμα πως «ο Λαβρόφ δεν αρνήθηκε ότι η Ρωσία είχε σχέδια να αναπτύξει μια νέα στρατιωτική βάση στην Κούβα».

Οι Αμερικανοί έσπευσαν επίσης να ανακαλύψουν ότι ο υπερηχητικός πύραυλος Zircon της Ρωσίας τελευταίας τεχνολογίας πετούσε με ταχύτητα 11.000 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ η απόσταση από την Κούβα στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μόλις 180 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει πως το να χτυπήσεις οποιαδήποτε τοποθεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες με πύραυλο Zircon ήταν θέμα λεπτών. Ένα Zircon θα έφτανε στην Ουάσιγκτον σε μόλις 39 δευτερόλεπτα, ανέφερε το National Interest.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συνηθίσει να βλέπουν αυτή τη ζώνη ως απειλή και είναι αδύνατο να προβλέψουμε ποιους πυραύλους πρόκειται να αναπτύξει η Ρωσία στην Κούβα, τη Νικαράγουα ή ίσως στη Βενεζουέλα, έγραψε το National Interest .

Πιθανότατα, η Ρωσία θα επισκεφθεί ξανά την Κούβα, καθώς μια τέτοια κίνηση θα θυμίσει στους Αμερικανούς την κρίση της Καραϊβικής, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες έμαθαν να ακούν τα επιχειρήματα της ΕΣΣΔ και το αντίστροφο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail