Rebelión: Οι ΗΠΑ θέλουν να καταλάβουν το πετρέλαιο της Βενεζουέλας με κάθε μέσο

pixabay / JorgeAGuzman - Καράκας
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν τη Βενεζουέλα και σκοπεύουν να αρπάξουν το πετρέλαιο της με κάθε μέσο, ​​έγραψε ο αρθρογράφος της Rebelión, Edelberto Lopez Blanch.

Όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος, η εξόρυξη μαύρου χρυσού στη χώρα ελέγχεται από τις αρχές της. Αυτή η κατάσταση δεν ταιριάζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε.

«Τέτοια «ανεξαρτησία», φυσικά, έχει εκνευρίσει τις διεθνείς εταιρείες και την αμερικανική κυβέρνηση εδώ και σχεδόν 25 χρόνια, που δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτά τα πεδία, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το έδαφος μιας εξασθενημένης αυτοκρατορίας, και να πλουτίσουν σε βάρος της χώρας», γράφει ο Edelberto Lopez Blanch.

Το άρθρο υπενθύμισε τα λόγια του πρώτου αντιπροέδρου του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας, Diosdado Cabello, πως οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Καράκας αποσκοπούν στην «κατάληψη του πετρελαϊκού πλούτου της χώρας».

Ως επιχείρημα, ο παρατηρητής ανέφερε επίσης τις δηλώσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είπε ότι όταν έφυγε από τον Λευκό Οίκο, η Βενεζουέλα "ήταν κοντά στην κατάρρευση" και οι ΗΠΑ μπορούσαν να "την αρπάξουν και να πάρουν όλο το πετρέλαιο".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail