Φλέγεται η Μόσχα καθώς εκτίθεται το τεράστιο δίκτυο παράπλευρων επιχειρήσεων του Prigozhin;

Θυμάστε το βιβλίο και την ταινία, Is Paris Burning;

Ο τίτλος προέρχεται από την ερώτηση που φέρεται να έκανε ο Αδόλφος Χίτλερ μετά από διαταγή του να καταστρέψει την πόλη αντί να την αφήσουν να καταληφθεί ξανά από τους Συμμάχους. Η ιστορία διασκευάστηκε σε μια ταινία μεγάλου μήκους με το ίδιο όνομα το 1966.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Φαίνεται ότι ο Χίτλερ έγινε 79 ετών πολύ νωρίς. Ναι, πολλά μέρη του Παρισιού φλέγονται τώρα, καθώς και κτίρια και αυτοκίνητα σε άλλες πόλεις, και δεν υπάρχει τέλος. Ωστόσο, η Δύση το αντιμετωπίζει αυτό ως ένα είδος χιούμορ και κανένα από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης δεν προειδοποιεί ότι ο Μακρόν βρίσκεται στα σκοινιά και στον γκρεμό του εξαναγκασμού του να παραιτηθεί. Επιτρέψτε μου λοιπόν να θέσω μια εναλλακτική ερώτηση — μπορείτε να φανταστείτε τον οργασμό που θα απολάμβαναν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης εάν το χάος που συγκλονίζει τώρα τη Γαλλία (και θυμίζει τις ταραχές που έπληξαν τις ΗΠΑ το καλοκαίρι του 2020) συνέβαινε στη Μόσχα;

Υποψιάζομαι πως τα μέσα ενημέρωσης - έντυπα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια - θα έκαναν κάλυψη από τοίχο σε τοίχο για τον Πούτιν που έχασε την εξουσία του και ανακοινώνοντας ότι η Ρωσία κατευθύνεται προς τον γκρεμό της διάλυσης. Να είσαι ακόμα η καρδιά μου που χτυπά.

Δεν είναι καλή εικόνα για την επικείμενη συνάντηση του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, ως το δεύτερο πιο σημαντικό ευρωπαϊκό μέλος του ΝΑΤΟ μετά τη Γερμανία που πλήττεται από ένα τεράστιο κύμα βίας. Και ενώ χτυπάω ένα νεκρό άλογο, επιτρέψτε μου να επαναλάβω ένα σημείο που ανέφερα στο τελευταίο μου άρθρο — η συμμετοχή της Σουηδίας στη συνάντηση θα αποσπάσει σημαντικά την προσοχή, τουλάχιστον για την Τουρκία, η οποία είναι πιθανό να εκνευρίσει τη Σουηδία επειδή επέτρεψε τη βεβήλωση του Κορανίου. Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση την Κυριακή στη Σαουδική Αραβία στο περιθώριο του Χατζ και εξέδωσε την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Πρέπει να στέλνουμε συνεχείς υπενθυμίσεις στη διεθνή κοινότητα σχετικά με την επείγουσα εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, το οποίο απαγορεύει ξεκάθαρα κάθε υπεράσπιση θρησκευτικού μίσους», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του OIC Χισέιν Μπραχίμ Τάχα.

Δε θα εκπλαγώ αν δω τον εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ της Τουρκίας να επιμένει στο ΝΑΤΟ να εκδώσει μια δήλωση για την υποστήριξη του OIC. Δεδομένου πως ο στρατός της Τουρκίας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στο ΝΑΤΟ, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, η θέση του σε αυτό το θέμα δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Αλλάζοντας ταχύτητες, υπάρχει ένα συναρπαστικό και εκτενές άρθρο στη Wall Street Journal που περιγράφει λεπτομερώς την τεράστια, παλαιότερα κρυφή, επιχειρηματική αυτοκρατορία του Yevgeny Prigozhin. Εδώ είναι μερικά σημαντικά σημεία από αυτό το κομμάτι:

Πριν ο Prigozhin πέσει από την εύνοια του Κρεμλίνου, έχτισε μια από τις πιο περίπλοκες και ακαταλόγιστες εταιρικές δομές στον κόσμο, ένα βαρύτατο spidergram εκατοντάδων εταιρειών στη Ρωσία και σε άλλες δικαιοδοσίες που συχνά πλήρωναν χιλιάδες εργάτες, μισθοφόρους, μάγειρες, γεωλόγους ορυχείων, και τα τρολ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε μετρητά.

Πολλές από τις συμφωνίες που έκλεισαν εταιρείες που συνδέονται με τη Βάγκνερ με αφρικανικές κυβερνήσεις ήταν άτυπες, βασισμένες στο λαθρεμπόριο και τις παράνομες μεταφορές και τις διαπραγματεύτηκε προσωπικά ο ίδιος ο Πριγκόζιν, λένε δυτικοί, Άραβες και Αφρικανοί αξιωματούχοι.

Ένας υπάλληλος της εταιρείας είπε σε μηνύματα κειμένου που ελέγχονται από το περιοδικό ότι ο Prigozhin είχε μεταβιβάσει ορισμένες από τις μετοχές του σε υπαλλήλους τις εβδομάδες πριν από την ανταρσία, γεγονός που δυνητικά καθιστούσε ακόμη πιο περίπλοκη την επίταξη από την κυβέρνηση.

Είμαι εντυπωσιασμένος από το επίπεδο λεπτομέρειας του άρθρου, το οποίο οδηγεί στο ερώτημα — γιατί αυτές οι πληροφορίες έρχονται στο φως τώρα; Έχω την τάση να πιστεύω πως οι Ρώσοι διαρρέουν αυτές τις πληροφορίες σε δυτικές πηγές προκειμένου να διασπάσουν περαιτέρω τον Πριγκόζιν. (Δεν παρακολουθώ τα ρωσόφωνα ειδησεογραφικά μέσα και αναρωτιέμαι αν αυτό παίζεται στη Ρωσία — επιτρέψτε μου να ξέρω). Ωστόσο, δεν μπορώ να αποκλείσω την πιθανότητα ότι αυτό προέρχεται από την MI-6 και μοιράζεται ελεύθερα μέσω καναλιών συνδέσμου. Σε κάθε περίπτωση, εκθέτει τον Prigozhin ότι εργάζεται σε πολλές παράπλευρες συμφωνίες εκτός των ορίων των συμβάσεων του με τη ρωσική κυβέρνηση και δημιουργεί την προοπτική πως μοιραζόταν μέρος του πλούτου με τους χειριστές της GRU.

Ο Αντρέι Μαρτιάνοφ ανέφερε ότι η υποτιθέμενη στενή σχέση μεταξύ Πούτιν και Πριγκόζιν είναι μια χονδροειδής, λανθασμένη υπερβολή. Ο Prigozhin, το τέλειο σταγονόμετρο, χρησιμοποίησε την υποτιθέμενη σχέση του με τον Πούτιν για να οικοδομήσει την αξιοπιστία του τις τελευταίες δύο δεκαετίες με την GRU και το MOD [υπουργειο άμυνας] προκειμένου να ενισχύσει τη θέση του. Τουλάχιστον αυτό έκανε πέρυσι πριν από την πρόσφατη αυτοπυρπόλησή του.

Δίνω συγχαρητήρια στη δυτική προπαγάνδα που έπεισε πολλούς έξυπνους ανθρώπους στη Δύση ότι η Ομάδα Βάγκνερ ήταν η καρδιά και η ψυχή της ρωσικής στρατιωτικής προσπάθειας. Ο Ray Mcgovern ήταν σε ένα podcast με τον Robert Scheer (πρώην ρεπόρτερ για τους Los Angeles Times και βασικό στο National Public Radio) και ο Scheer επέμενε επανειλημμένα ότι η Ρωσία χάνει άσχημα στο πεδίο της μάχης και η Ουκρανία επικρατεί. Για όσους από εσάς ζείτε εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, το γεγονός ότι ο Scheer ενστερνίζεται τα δυτικά ψέματα σχετικά με την στρατιωτική αποτυχία της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν αποτελεί παρέκκλιση. Εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν μπερδευτεί. Μπορείτε να το ακούσετε στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.kcrw.com/culture/shows/scheer-intelligence/ray-mcgovern-russias-coup-is-actually-bidens-disaster

Ο Ray έχασε την ευκαιρία να δείξει στον Scheer ένα πρόσφατο άρθρο στο περιοδικό Forbes — 25 Tanks And Fighting Vehicles, Gone In A Blink: The Ukrainian Defeat Near Mala Tokmachka Was Worst Than We Thought Wetwert Thin Wet Wet It Wet It Wet It Wet Wedwert .
Το ακόλουθο απόσπασμα πρέπει να σας δώσει μια γεύση του άρθρου:

Μια προσπάθεια της 47ης Ταξιαρχίας Εφόδου και της 33ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού να διασχίσουν ένα ναρκοπέδιο στη νότια Ουκρανία στις 8 Ιουνίου ήταν ακόμη πιο καταστροφική από ό,τι γνωρίζαμε.

Πρόσφατα, οι αναλυτές υπολόγισαν ακόμη περισσότερα οχήματα μάχης πεζικού M-2 που έχουν καταστρέψει και εγκαταλείψει την 47η Ταξιαρχία. Ταυτόχρονα, ένας Ουκρανός φωτογράφος το Σάββατο ή πριν από αυτό έφτασε αρκετά κοντά στο σημείο της αποτυχημένης επίθεσης για να τραβήξει φωτογραφίες από το ρωσικό ναρκοπέδιο που παγίδευσε την ουκρανική ομάδα μάχης, καταστρέφοντας τελικά δεκάδες από τα καλύτερα δυτικά οχήματα της 47ης και 33ης Ταξιαρχίας και σκοτώνοντας ή τραυματίζοντας πολλούς Ουκρανούς. . . .

Σε μια αιματηρή ή δύο ώρες, η ομάδα μάχης 47ης-33ης Ταξιαρχίας έχασε σχεδόν το ένα πέμπτο των M-2 της Ουκρανίας, το ένα πέμπτο των Leopard 2A6 και τα μισά Leopard 2R. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν αμέσως περισσότερα από αρκετά επιπλέον M-2 για να καλύψουν τις απώλειες της 8ης Ιουνίου, αλλά οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι της Ουκρανίας δεν έχουν ακόμη αγοράσει περισσότερα Leopard 2A6. Και κυριολεκτικά δεν υπάρχουν άλλα Leopard 2R.

Παρά το γεγονός πως έχασε το ισοδύναμο ενός ολόκληρου τάγματος σε μια μόνο αποτυχημένη επίθεση - αυτό είναι περίπου το 15 τοις εκατό της συνδυασμένης δύναμης πρώτης γραμμής δύο ταξιαρχιών - η 33η και η 47η Ταξιαρχία προφανώς παραμένουν άθικτες ... και εξακολουθούν να βρίσκονται στη μάχη. Τη Δευτέρα, ο Μάρκους δημοσίευσε μια selfie από μια πρόσφατη συμπλοκή.

Αυτό έγινε σχεδόν πριν από ένα μήνα και η αντεπίθεση της Ουκρανίας συνεχίζει να παραπαίει. Ωστόσο, ακόμη και κάποιος τόσο έμπειρος όπως ο Robert Scheer δεν παίρνει το μήνυμα. Εάν η σφαγή στη Γαλλία συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, θα είναι πιο δύσκολο για τη Δύση να διαβιβάσει το μήνυμά της ότι ο Πούτιν και η Ρωσία έχουν αποδυναμωθεί. Η πραγματικότητα έχει τον τρόπο να καταστρέφει τις φαντασιώσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail