Μόνο το 3% των Αμερικανών θέλει ηλικιωμένο πρόεδρο - δημοσκόπηση

pixabay / DWilliam
Freepen.gr - Η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύει ότι η χώρα δεν πρέπει να διοικείται από έναν ηλικιωμένο πρόεδρο, αποκάλυψε δημοσκόπηση του ερευνητικού κέντρου Pew.

Μόνο το 3% των ερωτηθέντων δήλωσε πως ήθελε κάποιον ηλικίας 70 ετών και άνω στο Οβάλ Γραφείο, σύμφωνα με τη έρευνα, η οποία βγήκε την Πέμπτη.

Σε ηλικία 80 ετών, ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι ο γηραιότερος Αμερικανός ηγέτης. Ο βασικός του αντίπαλος στις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έκλεισε τα 77 τον Ιούνιο.

Οι συντάκτες της δημοσκόπησης σημείωσαν ότι δεν ανέφεραν συγκεκριμένα τον Μπάιντεν ή τον Τραμπ όταν ρωτούσαν τους ανθρώπους για την "ιδανική ηλικία" για τον αρχηγό του κράτους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Αμερικανοί είναι επίσης απίθανο να έχουν πίστη σε έναν νεαρό πρόεδρο. Το Σύνταγμα των ΗΠΑ υπαγορεύει ότι ο κάτοικος του Λευκού Οίκου πρέπει να είναι τουλάχιστον 35 ετών και μόνο το 3% των ερωτηθέντων δήλωσε πως ήθελε ο αρχηγός του κράτους να είναι στα 30 του.

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (49%) πιστεύουν ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να είναι κάποιος στα 50 του. Ένα άλλο 24% δήλωσε πως θα ήθελε ο αρχηγός του κράτους να είναι στα 60 του, ενώ το 17% επέλεξε κάποιον στα 40 του, σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5-11 Ιουνίου μεταξύ 5.115 ενηλίκων. Όλοι είναι μέλη της Επιτροπής αμερικανικών τάσεων του Κέντρου Ερευνών Pew (ATP) και προσλήφθηκαν μέσω τυχαίας εθνικής δειγματοληψίας διευθύνσεων κατοικίας.

Μια δημοσκόπηση τον περασμένο μήνα από το CNN/SSRS αποκάλυψε πως το 36% των Αμερικανών είναι εναντίον του Μπάιντεν και του Τραμπ στις εκλογές του 2024. Ένας αγώνας μεταξύ των δύο θα ήταν κάτι που "ένας ιστορικός αριθμός Αμερικανών δε θέλει", ανέφερε το CNN.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail