Πυρήνες του ISIS εξακολουθούν να επιτίθενται σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τις ΗΠΑ

Στις 8 Ιουλίου, μέλη του ISIS επιτέθηκαν σε σημείο ελέγχου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες κοντά στην πόλη al-Kubar στη βορειοδυτική ύπαιθρο του Deir Ezzor, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).

Η ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Λονδίνο είπε ότι η επίθεση δεν προκάλεσε απώλειες ενώ οι εξτρεμιστές τράπηκαν σε φυγή.

Αυτή ήταν η δεύτερη τέτοια επίθεση από πυρήνες του ISIS στη βορειοανατολική περιοχή της Συρίας σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Στις 4 Ιουλίου, οι τρομοκράτες της ομάδας επιτέθηκαν σε ένα σημείο ελέγχου των SDF κοντά στο χωριό al-Ashtiyh στη νότια ύπαιθρο της al-Hasakah. Σε δήλωση που κυκλοφόρησε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Amaq, το ISIS ανέφερε ότι δύο Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Σύμφωνα με το SOHR, η τρομοκρατική ομάδα έχει εξαπολύσει 93 επιθέσεις σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον συνασπισμό και τις SDF από την αρχή του έτους. Οι επιθέσεις, που περιελάμβαναν πυροβολισμούς και βομβαρδισμούς, στοίχισαν τη ζωή σε 61 άτομα, μεταξύ των οποίων 11 πολίτες και 45 μαχητές των SDF.

Με εκατοντάδες στρατεύματα των ΗΠΑ να αναπτύσσονται στη βορειοανατολική Συρία, δεν είναι σαφές πώς οι πυρήνες του ISIS εξακολουθούν να είναι σε θέση να εξαπολύσουν τέτοιες επιθέσεις στην περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail