Το Πεντάγωνο παραδέχεται την απογοήτευσή του από την ουκρανική αντεπίθεση

ukrinform.net
Freepen.gr - Η απόφαση της Ουάσινγκτον να προμηθεύσει την Ουκρανία με αμφιλεγόμενα πυρομαχικά διασποράς επηρεάστηκε εν μέρει από την απογοήτευση με τα άθλια αποτελέσματα της πολυδιαφημισμένης καλοκαιρινής αντεπίθεσης του Κιέβου, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Κόλιν Καλ.

Μιλώντας αμέσως μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε υπογράψει την παράδοση βελτιωμένων συμβατικών πυρομαχικών διπλής χρήσης (DPICM) στην Ουκρανία, ο Καλ παραδέχτηκε πως η απόφαση επηρεάστηκε από "το επείγον της στιγμής".

"Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι Ουκρανοί έχουν επαρκές πυροβολικό για να τους κρατήσουν στη μάχη στο πλαίσιο της τρέχουσας αντεπίθεσης και επειδή τα πράγματα πηγαίνουν λίγο πιο αργά από ό, τι κάποιοι ήλπιζαν", είπε.

Ο Καλ παραδέχτηκε πως "οι Ρωσική έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στο σκάψιμο βαθιά, ίσως περισσότερο από ό, τι εκτιμάται”.

Υψηλόβαθμος πολιτικός αξιωματούχος στο Πεντάγωνο, ο Καλ παραδέχτηκε επίσης ότι τα πυρομαχικά διασποράς θα χρησιμεύσουν ως "γέφυρα" έως ότου οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους μπορέσουν να αυξήσουν την παραγωγή συμβατικών βλημάτων πυροβολικού 155 χιλιοστών για την Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail