Οι πύραυλοι HIMARS καταστρέφουν το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400 που χρησιμοποιείται για το βομβαρδισμό του Kramatorsk

Freepen.gr - Πριν λίγες μέρες είχε γίνει αναφορά για την καταστροφή του εκτοξευτήρα και ραντάρ του συστήματος αεράμυνας S-400 Triumf (SA-21 Growler, σύμφωνα με την ταξινόμηση του ΝΑΤΟ). Όπως έγινε γνωστό, αυτό το πυραυλικό σύστημα εδάφους-αέρος χρησιμοποιήθηκε στον βομβαρδισμό του Kramatorsk στα τέλη Ιουνίου 2023.

Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί εδώ και καιρό συστήματα αεράμυνας εδάφους-αέρος για να χτυπήσει επίγειους στόχους.

Στις 27 Ιουνίου, οι Ρώσοι βομβάρδισαν μια πιτσαρία στην πόλη Kramatorsk. Η επίθεση με πυραύλους σκότωσε 12 άτομα. Σύμφωνα με το Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το συγκρότημα S-400 Triumf.

Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα βρισκόταν κοντά στην πόλη Debaltsevo. Απέχει λιγότερο από 100 χλμ. από το Kramatorsk. Ο πύραυλος, που πετά σε βαλλιστική τροχιά, έχει κεφαλή βάρους περίπου 200 κιλών και έχει βεληνεκές εκτόξευσης άνω των 200 χιλιομέτρων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έπληξαν τους S-400 Triumf με πυραύλους υψηλής ακρίβειας GMLRS του συγκροτήματος M142 HIMARS. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από τη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Βορρά. Ένα ακριβές χτύπημα κατάφερε να καταστρέψει τον σταθμό ραντάρ 92N6A και τον εκτοξευτή 5P85SM2-01.

* πληροφορίες defense-arabic.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail