Guardian: Ο Ζελένσκι έπρεπε να προσαρμοστεί για να αποφύγει τη διαμάχη στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

president.gov.ua
Freepen.gr - Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έπρεπε να προσαρμοστεί για να αποφύγει τη διχόνοια στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, έγραψε ο αρθρογράφος του Guardian, Dan Sabbah.

«Όταν ο Ζελένσκι έφτασε στη σύνοδο κορυφής το πρωί της Τετάρτης, ήταν σαφές ότι χρειαζόταν κάποια αναδιάρθρωση για να αποτραπεί η μετατροπή της απογοήτευσης σε καυγά», είπε ο δημοσιογράφος.

Η ανακοίνωση του Ζελένσκι για μια απόφαση του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία απείλησε να επισκιάσει τη σύνοδο κορυφής, έγραψε. Όπως σημείωσε ο παρατηρητής, η επίθεση του Ουκρανού προέδρου «δεν πέρασε απαρατήρητη» από τους δυτικούς ηγέτες, οι οποίοι παρείχαν «σημαντική βοήθεια» στο Κίεβο.

Την Τρίτη, ο Ζελένσκι χαρακτήρισε παράλογη την έλλειψη χρονικού πλαισίου για την πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και την ένταξη της στη συμμαχία, καθώς κατά τη γνώμη του, αυτό μοιάζει με την έλλειψη ετοιμότητας να προσκαλέσει το Κίεβο στο μπλοκ.

Το Bloomberg ανέφερε αργότερα ότι οι ηγέτες του ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια ενός κοινού δείπνου με τον Βλαντιμίρ Ζελένσκι το απόγευμα της Τρίτης στο Βίλνιους, τον προέτρεψαν να «ηρεμήσει» αφού επέκρινε το στρατιωτικό μπλοκ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail