Ο Ερντογάν της Τουρκίας προδίδει τον Πούτιν

τουρκική προεδρία
Στο κατώφλι της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν έσπασε τη συμφωνία που είχε κάνει με τη Ρωσία να φυλακίσει τους ηγέτες της AZOV που αιχμαλωτίστηκαν στη Μαριούπολη το Μάιο του 2022, υποστήριξε αμέσως την ένταξη στο ΝΑΤΟ για την Ουκρανία και υπέγραψε συμφωνία για την επέκταση της παραγωγής drones στην Ουκρανία.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι κινήσεις του Ερντογάν έγιναν δεκτές με οργή στη Μόσχα και ενίσχυσαν τη θέση των σκληροπυρηνικών που επιμένουν εδώ και καιρό ότι δεν πρέπει να εμπιστεύονται τον Ερντογάν. Κάνει τον Πούτιν να φαίνεται και ανόητος και αδύναμος που εμπιστεύεται τον Ερντογάν πως θα υποστηρίξει από την πλευρά του τη συμφωνία να κρατήσει τους ηγέτες της AZOV δεσμευμένους μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αυτό δεν πρόκειται να κινητοποιήσει τους αντιπάλους του Πούτιν να αναγκάσουν την απομάκρυνσή του, αλλά φέρνει χαρά και χαρά στους δυτικούς ηγέτες που επιθυμούν να δουν τον Πούτιν να ζημιώνεται.

Τι στο διάολο σκεφτόταν ο Ερντογάν; Ας ξεκινήσουμε με τη γελοία συμφωνία για «επέκταση της παραγωγής drones» στην Ουκρανία. Αυτή είναι η τυπική διαφθορά του Ερντογάν. Ο γαμπρός του ελέγχει την παραγωγή αυτών των drones και θα επωφεληθεί οικονομικά εάν η Ουκρανία καταφέρει να κατασκευάσει περισσότερα Bayraktars. Μόνο που υπάρχουν μερικά προβλήματα. Πρώτον, το drone είναι χάλια. Έχει αποδειχθεί ότι είναι μια τακτική αποτυχία στο πεδίο μάχης της Ουκρανίας. Δεύτερον, ποιος πιστεύει πως ο ρωσικός στρατός θα επιτρέψει σε αυτά τα εργοστάσια να λειτουργήσουν; Εάν οι εγκαταστάσεις παραγωγής, μέσω κάποιου θαύματος, ανεγερθούν, τότε σίγουρα θα κάνουν μια επίσκεψη ρωσικοί υπερηχητικοί πύραυλοι και βόμβες ολίσθησης FAB. Η μόνη αξία αυτής της συμφωνίας είναι η οπτική - είναι μια σιωπηρή ψήφος έγκρισης για τον Ζελένσκι ακριβώς την στιγμή που η ουκρανική στρατιωτική επίθεση οδεύει προς τη λήθη.

Ταγματάρχης Serhii Volynskyi

Μετά είναι οι διοικητές του AZOV που ο Ερντογάν απελευθέρωσε. Ο ταγματάρχης Serhii Volynskyi, που απεικονίζεται παραπάνω, ισχυρίζεται ότι κατέληξε στην Τουρκία, αφού παραδόθηκε στη Μαριούπολη, λόγω μιας μυστικής συμφωνίας που διαπραγματεύτηκε η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες που επέτρεψε σε «υψηλόβαθμους αξιωματικούς των ΗΠΑ» να διαφύγουν τη σύλληψη.



Είμαι δύσπιστος σε αυτήν την αφήγηση για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει υπάρξει ούτε μία διαρροή για μια τέτοια συμφωνία μέχρι τώρα. Αν όντως υπήρχαν «υψηλόβαθμοι» Αμερικανοί αξιωματικοί παγιδευμένοι και στη συνέχεια απελευθερωμένοι από τη Μαριούπολη, η είδηση ​​θα κυκλοφορούσε στα κανάλια του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. Αυτό μοιάζει περισσότερο με μια επιχείρηση πληροφόρησης —δηλαδή, προπαγάνδα— για να φυτευτεί ο σπόρος της αμφιβολίας σχετικά με την προθυμία της Ρωσίας να αντιμετωπίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Περιμένω κάποιες επιβεβαιωτικές πληροφορίες πριν ασχοληθώ με αυτήν την ιστορία.

Τέλος, έχουμε τον Ερντογάν να πλησιάζει τον Μπάιντεν. Τι;! Η Τουρκία επιθυμεί να ενταχθεί στην καταρρέουσα Ευρωπαϊκή Ένωση; Είναι πραγματικά τόσο ανόητος ο Ερντογάν; Προφανώς εξακολουθεί να αποτυγχάνει να κατανοήσει πως οι Ευρωπαίοι περιφρονούν τους Τούρκους ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας που δεν αξίζει να αποκαλούνται «Ευρωπαίοι».

Το Γραφείο του Προέδρου της Τουρκίας αναφέρει τις λεπτομέρειες της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ Ερντογάν και Μπάιντεν:

«Ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στείλουν ένα σαφές και ισχυρό μήνυμα υποστήριξης για την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ.

Ο Ερντογάν είπε στον Μπάιντεν την επιθυμία του να αναβιώσει τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα μέρη συμφώνησαν να συναντηθούν σε μια σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και να συζητήσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

Αυτό είναι παράξενο. Πιστεύει πραγματικά ο Ερντογάν ότι ο Dementia Joe (π.χ. Ζήτω η Βασίλισσα) ασκεί επιρροή με τους Ευρωπαίους και μπορεί να του πετύχει μια συμφωνία για να ανοίξει το δρόμο για την ένταξη της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή ομάδα; Απλώς δεν αθροίζεται. Επιπλέον, άλλα ευρωπαϊκά έθνη, ειδικά η Γερμανία (η οποία φιλοξενεί πολλούς Τούρκους) δε συμμερίζεται την επιθυμία του Ερντογάν να επισπεύσει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Η Γερμανία θα πιέσει για αναβολή της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής του Βίλνιους που θα ξεκινήσει στις 11 Ιουλίου, δήλωσε πηγή στην Telegraph. Το Βερολίνο θα καλέσει τους Συμμάχους να επικεντρωθούν στις εγγυήσεις ασφαλείας.

Η πιο πιθανή αρνητική πτώση από τις γελοιότητες του Ερντογάν είναι το τέλος του Grain Deal. Η Ρωσία έχει πλέον ελάχιστα κίνητρα για να ανανεώσει αυτή τη συμφωνία και είναι πιο πιθανό να εντείνει τη ναυτική δραστηριότητα στη Μαύρη Θάλασσα προκειμένου να διακόψει την πρόσβαση της Ουκρανίας στο θαλάσσιο εμπόριο.

Ο Ερντογάν έχει κάνει κάποια ανόητα πράγματα στο παρελθόν και έχει την ικανότητα να αυτοτραυματίζεται. Ίσως είναι και αυτός στα αρχικά στάδια της άνοιας. Ενώ οι αηδίες του μπορεί να σβήνουν την εικόνα του με τη Δύση, η οποία αντιμετωπίζει οικονομικούς ανέμους και μεγάλες αποτυχίες στην Ουκρανία, η θέση της Τουρκίας ως «αξιόπιστου διαπραγματευτικού εταίρου» έχει καταστραφεί. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail