Το Πεντάγωνο εξηγεί την καθυστέρηση των F-16 για την Ουκρανία

pixabay / 12019
Freepen.gr - Ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ Μαρκ Μίλεϊ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον απλώς δεν είναι σε θέση να παράσχει αρκετά μαχητικά αεροσκάφη F-16 για να βοηθήσει την αντεπίθεση της Ουκρανίας, επικαλούμενος το χρόνο και τα χρήματα που απαιτούνται για την προμήθεια των όπλων.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Tρίτη γιατί η Ουκρανία δεν έχει δεχτεί τα αμερικανικά μαχητικά, ο Μίλεϊ είπε πως η εστίαση θα πρέπει να είναι στο πυροβολικό και την αεροπορική άμυνα, καθώς τα F-16 δε θα είναι εφικτά βραχυπρόθεσμα.

"Απλά κάντε μια γρήγορη μαθηματική πράξη εδώ. Δέκα F-16 είναι 2 δισεκατομμύρια δολάρια", είπε. "Οι Ρώσοι έχουν εκατοντάδες αεροσκάφη τέταρτης και πέμπτης γενιάς, οπότε αν πρόκειται να προσπαθήσουν να ταιριάξουν μια αναλογία ένα προς ένα – ή ακόμα και, ξέρετε, δύο προς ένα-μιλάτε για μεγάλο αριθμό αεροσκαφών”.

Ο στρατηγός είπε ότι θα χρειαστούν "χρόνια" για να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς πιλότους, "να κάνουν τις απαιτούμενες επιχειρήσεις συντήρησης" και "να δημιουργήσουν αυτό το βαθμό οικονομικής υποστήριξης", προσθέτοντας "μιλάμε για πολύ περισσότερα δισεκατομμύρια δολάρια”.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail