Η Ρωσία ανοίγει ένα εργοστάσιο για τη συναρμολόγηση τοπικά ιρανικών drones για χρήση κατά της Ουκρανίας

Freepen.gr - Τοπικές αναφορές σημειώνουν ότι Ρώσοι ειδικοί στην Ειδική Οικονομική Ζώνη Alabuga στη Δημοκρατία του Ταταρστάν συναρμολογούν ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για να επιτεθούν στην Ουκρανία.

Αυτή η τοπική συναρμολόγηση των drones θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο σύμβασης 1,3-1,5 εκατομμυρίων δολαρίων που υπογράφηκε μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης.

Ορισμένα εξαρτήματα θα κατασκευαστούν τελικά στη Ρωσία, με τη διαδικασία παραγωγής να προγραμματίζεται να είναι πλήρως αυτοματοποιημένη στη χώρα τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια. Το εργοστάσιο συναρμολόγησης της Alabuga λέγεται πως εκτείνεται σε 40.000 τετραγωνικά μέτρα - το μέγεθος έξι γηπέδων ποδοσφαίρου. Υπάρχουν σχέδια για επέκταση της εγκατάστασης σε περισσότερα από 100.000 τετραγωνικά μέτρα καθώς προχωρά η συμφωνία Ρωσίας-Ιράν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail