CNN: Μερικά από τα δυτικά όπλα που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία κλάπηκαν από εγκληματίες

ukrinform.net
Freepen.gr - Το 2022, ορισμένα δυτικά όπλα που στάλθηκαν στην Ουκρανία κλάπηκαν και στη συνέχεια ανακτήθηκαν, αναφέρει το CNN, επικαλούμενο έκθεση γενικού επιθεωρητή του Πενταγώνου.

Το έγγραφο, με ημερομηνία τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, καλύπτει την περίοδο από το Φεβρουάριο έως το Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με την έκθεση, εγκληματίες, «εθελοντές μαχητές» και έμποροι όπλων έκλεψαν ορισμένα όπλα και εξοπλισμό που παρείχε η Δύση που προοριζόταν για τα ουκρανικά στρατεύματα.

Το έγγραφο περιγράφει μια περίπτωση κλοπής στρατιωτικού εξοπλισμού από τη γραμμή επαφής στη νότια Ουκρανία από «έμπορους όπλων», καθώς και μια ομάδα εισβολέων που, παριστάνοντας τους ανθρωπιστές, έκλεψαν πανοπλίες αξίας 17.000 δολαρίων. Τον Αύγουστο του 2022, οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών εντόπισαν μαχητές από ένα τάγμα εθελοντών που έκλεψαν 60 τουφέκια και σχεδόν χίλια φυσίγγια, «προφανώς προς πώληση στη μαύρη αγορά».

Ο Γενικός Επιθεωρητής στην έκθεση αναφέρει ότι μεγάλα αντικείμενα όπως πύραυλοι και ελικόπτερα είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν αντί για παράδειγμα, συσκευές νυχτερινής όρασης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail