Το μεγαλύτερο μέρος των ουκρανικών σιτηρών δεν φτάνει στην Αφρική-Ιταλός Υπουργός Άμυνας

pixabay / Hans
Freepen.gr - Ο Ιταλός Υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροσέτο ισχυρίστηκε ότι μόνο ένα μικρό μέρος των εξαγωγών σιτηρών της Ουκρανίας πηγαίνει στην Αφρική, σε αντίθεση με τους στόχους της Πρωτοβουλίας για τη Μαύρη Θάλασσα, προκαλώντας αύξηση των τιμών των βασικών τροφίμων στην ήπειρο.

Μιλώντας στην εφημερίδα La Stampa την Παρασκευή, ο Crosetto ρωτήθηκε εάν η ουκρανική συμφωνία σιτηρών, η οποία σταμάτησε πρόσφατα από τη Ρωσία, θα μπορούσε να επηρεάσει την σταθερότητα στη Βόρεια Αφρική. Ο υπουργός απάντησε επισημαίνοντας ότι "όλα σχετίζονται και είναι σίγουρα ένα στοιχείο ανησυχίας".

"Το 95% των εξαγόμενων ουκρανικών σιτηρών δεν πηγαίνει στην Αφρική, και όταν αυτές οι χώρες δεν έχουν τις προμήθειες που χρειάζονται, κοιτάζουν αλλού, και αναπόφευκτα οι παγκόσμιες τιμές αυξάνονται, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο για τα αφρικανικά έθνη να εισάγουν. Είναι αποσταθεροποιητμένες περιοχές που ήδη αντιμετωπίζουν δυσκολίες και αυτό το πρόβλημα επηρεάζει σαφώς και την Ευρώπη", δήλωσε ο Κροσέτο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail