Η CIA που διοικεί την Ουκρανία εκθέτει τον Μπάιντεν για το ότι δεν υπάρχουν Αμερικανικές μπότες στο έδαφος

Photo: SCF
Το αμερικανικό περιοδικό Newsweek δημοσίευσε μια μεγάλη «αποκλειστική» αναφορά αυτή την εβδομάδα που υποτίθεται ότι αποκαλύπτει την έκταση της ανάμειξης της CIA στον πόλεμο πληρεξουσίων της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας. Δύσκολα θα πουλήσει η αναφορά του «αποκλειστικού», καθώς είναι γνωστό ότι η υπηρεσία κατασκοπείας των ΗΠΑ είναι βουτηγμένη μέχρι το λαιμό της στην ενορχήστρωση της σύγκρουσης.

Editorial - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Στην πραγματικότητα, ο κακός ρόλος της CIA στην Ουκρανία πηγαίνει πίσω δεκαετίες στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Περισσότερα για αυτό πιο κάτω.

Ωστόσο, το άρθρο του Newsweek παρέχει μια χρήσιμη παραδοχή πως η Ουάσιγκτον πυροδοτεί απερίσκεπτα –και εγκληματικά– εχθροπραξίες εναντίον της Ρωσίας, της μεγαλύτερης πυρηνικής δύναμης του κόσμου όσον αφορά το οπλοστάσιό της. Η κυβέρνηση Μπάιντεν και ο μηχανισμός στρατιωτικών πληροφοριών της διακινδυνεύουν μια κλιμάκωση του πολέμου αντιπροσώπων σε μια ολοκληρωτική πυρηνική πυρκαγιά.

Η δημοσίευση του Newsweek επισημαίνει την «αντίφαση» μεταξύ της δημόσιας υπόσχεσης του Προέδρου Τζο Μπάιντεν να μη βάλει στο έδαφος τις αμερικανικές μπότες και της αναμφισβήτητης έντονης παρουσίας των μυστικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ουκρανία που βοηθούν (ακριβέστερα, κατευθύνουν) την πολεμική προσπάθεια. Αντί για «αντίφαση», μια πιο ξεκάθαρη, πιο κατάλληλη λέξη είναι το «ψέμα».

Θυμηθείτε, επίσης, πως ο Μπάιντεν είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δε θέλει να «ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» με τη Ρωσία. Αυτό είναι περίπου τόσο πιστευτό όσο ένας αλκοολικός που λέει πως δε θέλει άλλο ποτό.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει εμπλακεί σε ωμή εξαπάτηση του αμερικανικού κοινού προσποιούμενος παράλογα ότι το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό δε βρίσκεται στην Ουκρανία και ότι η Ουάσιγκτον δεν κατευθύνει πόλεμο κατά της Ρωσίας. Η πολιτική του Μπάιντεν για άντληση όπλων στην Ουκρανία (40 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής) οδηγεί αναπόφευκτα τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ βαθύτερα σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Ωστόσο, αυτός ο πρόεδρος με νοητικά προβλήματα υποστηρίζει κατά κάποιο τρόπο πως «δεν υπάρχουν αμερικανικές μπότες στο έδαφος» και ότι η συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δε βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία. Τέτοια κραυγαλέα ψέματα θα πρέπει να είναι αφορμή για την παραπομπή του.

Πέρα από την παραδοχή που παρέχει το άρθρο του Newsweek, το κατά τα άλλα μπανάλ ρεπορτάζ είναι ένα άσπρισμα του κομβικού και καταστροφικού ρόλου της CIA στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Περιγελώντας, το άρθρο απεικονίζει τη CIA πως «προσπαθεί να διασφαλίσει ότι ο πόλεμος δε θα ξεφύγει από τον έλεγχο». Έτσι, παρουσιάζεται ως μετριαστική, περιοριστική επιρροή στο καθεστώς του Κιέβου και την στρατιωτική του συμπεριφορά. Ο αναγνώστης πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον προσπαθεί να εμποδίσει τον ουκρανικό στρατό να εξαπολύσει άμεσες επιθέσεις στη Ρωσία. Υποστηρίζεται πως η CIA «παλεύει» να ελέγξει τις επιχειρήσεις του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο κατά καιρούς έχει καταδικάσει τους «κανόνες εμπλοκής» του Μπάιντεν. Παραδείγματα απατεωνίστικων συμπεριφορών, όπως υποστηρίζεται, είναι το σαμποτάζ του αγωγού Nord Stream, ο βομβαρδισμός της γέφυρας του Κερτς προς την Κριμαία, οι επιθέσεις με drones στη Μόσχα και αρκετές «μυστηριώδεις δολοφονίες» Ρώσων δημοσίων προσώπων.

Αυτή είναι άθλια παραπληροφόρηση από τη CIA ευγενική προσφορά του Newsweek. Εναλλακτικά, αξιόπιστα ερευνητικά ρεπορτάζ του Seymour Hersh και άλλων αποκάλυψαν την άμεση ευθύνη της κυβέρνησης Μπάιντεν για την ανατίναξη του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Υποστηρίζεται επίσης αξιόπιστα από τη Μόσχα πως καμία από τις άλλες βαθιές επιθέσεις στη Ρωσία δε θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί από ουκρανικές δυνάμεις χωρίς την υλικοτεχνική συμμετοχή της CIA και άλλων μυστικών στρατιωτικών υπηρεσιών του ΝΑΤΟ, κυρίως της βρετανικής MI6.

Από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση το Φεβρουάριο του περασμένου έτους, η κυβέρνηση Μπάιντεν και οι εταίροι της στο ΝΑΤΟ έχουν πυροδοτήσει τον πόλεμο με σταδιακές αυξήσεις στα ολοένα και πιο θανατηφόρα όπλα, από πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έως άρματα μάχης μέχρι την υποσχόμενη παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-16. Αυτή την εβδομάδα ο Μπάιντεν φέρεται να άναψε το πράσινο φως για την προμήθεια απαγορευμένων πυρομαχικών διασποράς, τα οποία το καθεστώς του Κιέβου αναμφίβολα θα χρησιμοποιήσει εναντίον αμάχων στην περιοχή Ντονμπάς της Ρωσίας – κατόπιν εντολής συμβούλων της CIA.

Ένα κρίσιμο ιστορικό υπόβαθρο για την κατανόηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία είναι η εμπλοκή της CIA στην ενορχήστρωση του πραξικοπήματος στο Κίεβο το 2014. Αυτό το πραξικόπημα ανέτρεψε ένα δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο, τον Βίκτορ Γιανούκοβιτς, και εγκαινίασε τη νεοναζιστική χούντα που επιμένει σήμερα – με επικεφαλής τον κατ’ όνομα Εβραίο κωμικό Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι και η διεφθαρμένη κλίκα του δεν είναι τίποτα άλλο από μαριονέτες και αθύρματα για τη CIA και την MI6. Η λειτουργία τους ως χρήσιμοι ηλίθιοι είναι να αντιμετωπίσουν μια κολοσσιαία ρακέτα όπλων και έναν πόλεμο Αντιπροσώπων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για να υπονομεύσουν τη Ρωσία γεωπολιτικά, με την αλλαγή καθεστώτος στη Μόσχα ως απώτερο στόχο, καθώς και να διευκολύνουν την ατζέντα της Ουάσιγκτον να υποτάξει την Ευρώπη ως υποτελή αποικία του αμερικανικού κεφαλαίου με σκοπό την προώθηση του επόμενου Αμερικανικού Πολέμου εναντίον της Κίνας.

Η CIA και οι Βρετανοί ομόλογοί της διαχειρίζονται το νεοναζιστικό βόθρο στον οποίο έχει μετατραπεί η Ουκρανία. Ακόμη και ενώ προσπαθεί να ασβεστώσει τον εγκληματικό ρόλο της CIA στην Ουκρανία, το άρθρο του Newsweek που αναφέρεται παραπάνω παραδέχεται πως η υπηρεσία έχει πολλαπλές βάσεις σε αυτή την αξιολύπητη χώρα και ότι στελέχη της CIA επιβλέπουν «τεράστια δίκτυα» όπλων.

Αλλά αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό σχετικά με την παραπληροφόρηση είναι η προσπάθεια να ξεγελαστεί το αμερικανικό κοινό και άλλοι που πιστεύουν ότι η CIA και η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι κατά κάποιο τρόπο παρευρισκόμενοι στον πόλεμο. Ένας πόλεμος που κλιμακώνεται παρά τις υποτιθέμενες ευγενείς προσπάθειές τους για «συγκράτηση».

Το αμερικανικό κοινό ναρκώνεται με ψέματα και μειδίαμα, παραπλανάται σαν να υπνοβατεί προς έναν καταστροφικό παγκόσμιο πόλεμο με την πυρηνικά οπλισμένη Ρωσία.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να σταματήσει αμέσως, όπως τόνισε και πάλι αυτή την εβδομάδα ο Ρώσος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας και πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες απλώς σταματούσαν να προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία. Ωστόσο, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει απορρίψει όλες τις διπλωματικές προσπάθειες για να διαπραγματευτεί μια λύση πολιτικής ασφάλειας. Οι αναφορές των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης αυτήν την εβδομάδα για τις επικοινωνίες "καναλιών παρασκηνίου" με τη Ρωσία δεν είναι αξιόπιστες όταν η Ουάσιγκτον δίνει τέρμα γκάζι στην πολεμική προσπάθεια με το απαίσιο χέρι της CIA.

Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι η CIA δημιουργήθηκε από το Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών (OSS) στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα από τα πρώτα μεταπολεμικά του καθήκοντα ήταν η στρατολόγηση Ουκρανών φασιστών και μαζικών δολοφόνων που είχαν συνεργαστεί με το Ναζιστικό Ράιχ στη γενοκτονική Τελική Λύση εναντίον Σλάβων, Εβραίων, Πολωνών και άλλων. (Αυτοί οι φασίστες όπως ο Stepan Bandera και ο Mykola Lebed θεωρούνται εθνικοί ήρωες από το σημερινό καθεστώς του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένου του Εβραίου κ. Zelensky). Η Ουάσιγκτον σκόπιμα στρατολόγησε και ανέπτυξε αυτούς τους τρομοκράτες για να επιτεθούν στη Σοβιετική Ένωση προκειμένου να προωθήσει τις ιμπεριαλιστικές ηγεμονικές φιλοδοξίες των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Δεν έχουν αλλάξει πολλά. Η Ουκρανία είναι σημείο μηδέν για τη φασιστική καταγωγή της CIA. Δεν είναι μόνο οι αμερικανικές μπότες στο έδαφος στην Ουκρανία σε μεγάλους αριθμούς. Βρίσκονται εκεί για δεκαετίες για τον ίδιο τον στόχο να υποδαυλίσουν την παρούσα επικίνδυνη κρίση που έχει πλέον κορυφωθεί.

Το Newsweek και άλλα κύρια μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ είναι βωμολοχίες για τη δημόσια υπηρεσία και την αλήθεια. Μπορεί κανείς να διακρίνει μεταξύ των γραμμών, αν είναι αρκετά ενήμερος, αλλά γενικά, αυτά τα μέσα ενημέρωσης ισοδυναμούν με ναρκωτικά. Θα πρέπει να είναι υποχρεωμένοι να φέρουν μια προειδοποίηση γιατρού στα εμπρός πανό τους: η κατανάλωση αυτού του προϊόντος μπορεί να προκαλέσει βλακεία με αποτέλεσμα την καταστροφή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail