Η Ουγκάντα ​​θα συζητήσει με τη Ρωσία την ανάπτυξη κόμβου για τη συντήρηση στρατιωτικού εξοπλισμού

RIA Novosti / Alexander Kryazhev
Freepen.gr - Η Ουγκάντα ​​σκοπεύει να συζητήσει με τη Ρωσία στη σύνοδο κορυφής στην Αγία Πετρούπολη την ανάπτυξη ενός περιφερειακού κόμβου για τη συντήρηση στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορίας, δήλωσε στο RIA Novosti ο υπουργός Άμυνας της Ουγκάντα ​​Βίνσεντ Σεμπίγια, ο οποίος συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Αφρικής.

"Ναι, φυσικά, είναι αλήθεια. Το περιμένουμε. Πιστεύουμε ότι τώρα είναι πιο κατάλληλο να πραγματοποιηθεί συντήρηση εξοπλισμού στην Ουγκάντα ​​ή στην περιοχή. Η Ουγκάντα ​​μπορεί να γίνει κόμβος για άλλες χώρες, επειδή, ξέρετε, η αφρικανική χώρα επισκευάζει στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία, επομένως, η ύπαρξη ενός κόμβου για την εξυπηρέτηση τόσο του επίγειου όσο και του εναέριου εξοπλισμού είναι πολύ σημαντική», δήλωσε ο Ssempiya.

Ο υπουργός πρόσθεσε πως σκοπεύει να συζητήσει αυτό το θέμα με τους Ρώσους συναδέλφους του.

Κατά τη γνώμη του, η γεωγραφική θέση της Ουγκάντα ​​κάνει τη χώρα ένα κατάλληλο μέρος για έναν κόμβο που θα είναι βολικός για κράτη σε διάφορα μέρη της ηπείρου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail