«Δεν έπρεπε να το είχε πει αυτό» - Ο σαρκασμός του Ζελένσκι ξεσπάει στο πρόσωπό του

Ας φτιάξουμε το σκηνικό για αυτό το ντροπιαστικό γεγονός. Ο Μπεν Γουάλας, ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, συνέστησε στην Ουκρανία να εκφράσει κάποιες ευχαριστίες για τη βοήθεια που λαμβάνει από τη Δύση.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Και πώς απάντησε ο Ζελένσκι; Με επίπεδο σαρκασμού. Σαρκαστικά πρότεινε να ξυπνάει κάθε πρωί και να ευχαριστεί τον Wallace για την υποτιθέμενη γενναιοδωρία του. Λοιπόν, Ζελένσκι, αυτό δεν πήγε πολύ καλά.

Ο πρεσβευτής του Κιέβου στο Λονδίνο, Vadim Pristayko, δε συγκρατήθηκε και είπε: «Δεν πιστεύω πως αυτός ο σαρκασμός είναι υγιής». Επέκρινε τον Ζελένσκι λέγοντας ότι υπογράμμισε μόνο τις ρωγμές στο υποτιθέμενο ενιαίο μέτωπο μεταξύ της Ουκρανίας και των δυτικών υποστηρικτών της. Ωχ!

Ο πρέσβης, ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε λέγοντας, «Δεν χρειάζεται να δείξουμε… στους Ρώσους ότι υπάρχει… κάτι μεταξύ μας. Πρέπει να ξέρουν πως δουλεύουμε μαζί», είπε ο Pristayko, υποστηρίζοντας έναν πιο διακριτικό τρόπο επίλυσης των διαφορών.

«Αν συμβεί κάτι, ο Μπεν [Γουάλας] μπορεί να με καλέσει και να μου πει όλα όσα θέλει», είπε.

Φαίνεται ότι ο Pristayko σέβεται την αξία της σύνεσης. Αντί να κάνει σαρκαστικά σχόλια, συμβουλεύει να επιλύσει τις διαφωνίες κατ' ιδίαν. Τουλάχιστον ένα άτομο στην αίθουσα είναι διπλωματικό.

Αυτή η μικρή διαμάχη μεταξύ του Ζελένσκι και των Αμερικανών και Βρετανών αξιωματούχων ήρθε μετά την επίθεση του Ουκρανού προέδρου στο ΝΑΤΟ. Ο Ζελένσκι είχε το θάρρος να απαιτήσει ένα χρονοδιάγραμμα για την ένταξη και να κατηγορήσει την ομάδα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πως δε συμπεριφέρθηκε στην Ουκρανία με τον κατάλληλο σεβασμό. Αμάν! Σύμφωνα με αναφορές, η αμερικανική κυβέρνηση ήταν «έξαλλη» με τα σχόλιά του. Ειλικρινά πίστευες ότι θα περνούσε απαρατήρητο, Ζελένσκι;

Ο Γουάλας προσθέτει στη συνέχεια τη φωνή του, υπενθυμίζοντας στον Ζελένσκι ότι λίγη εκτίμηση δε θα έκανε κακό. Ο διπλωμάτης πρόσθεσε ότι οι δυτικοί υποστηρικτές της χώρας του «δεν είναι η Amazon». Ανέφερε επίσης παράπονα από ορισμένους Αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι του είπαν πως η Ουκρανία μερικές φορές αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ ως διαδικτυακό λιανοπωλητή.

Με τον κακώς συγχρονισμένο σαρκασμό του, ο Ζελένσκι προφανώς έχει πάει πολύ μακριά όσον αφορά το ξεδιάντροπο του πράγματος. Ακόμη και ο πρεσβευτής του αναγκάστηκε να τον διορθώσει γι' αυτό. Ο Ζελένσκι φαίνεται να χρειάζεται μια γρήγορη ανανέωση στη διπλωματία και ίσως ένα μάθημα ευγνωμοσύνης. Γιατί σπάνια κάνει καλό να δαγκώσεις το χέρι που σε ταΐζει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail