Η Τουρκία σε συνομιλίες για την πώληση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης του λιμένα της Σμύρνης σε επενδυτές του Κόλπου

Freepen.gr -
Η Τουρκία διαπραγματεύεται με τις αραβικές χώρες του Κόλπου για την πώληση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης για το λιμάνι Alsancak στην πόλη της Σμύρνης στο Αιγαίο, σε αυτό που θα ήταν η πρώτη μεγάλη συμφωνία στο πλαίσιο της ώθησης της Τουρκίας για ξένες επενδύσεις υπό τη νέα οικονομική της ομάδα, ανέφερε το Bloomberg.

«Υπάρχουν επενδυτικές συνομιλίες με χώρες της περιοχής του Κόλπου και το λιμάνι Alsancak είναι επίσης στο πεδίο αυτών των επενδύσεων», δήλωσε στο Bloomberg τη Δευτέρα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Abdulkadir Uraloğlu.

«Οι φίλοι μας συναντήθηκαν σε επίπεδο υφυπουργών», είπε ο Uraloğlu, χωρίς να κατονομάσει τους επίδοξους αγοραστές ή να υποδείξει την πιθανή αξία της συμφωνίας.

Το λιμάνι ανήκει στο τουρκικό κρατικό επενδυτικό ταμείο TWF και λειτουργεί από την εθνική σιδηροδρομική εταιρεία TCDD. Το επενδυτικό ταμείο αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί χώρες του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένων των ΗΑΕ, της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ αργότερα αυτόν τον μήνα για να προσελκύσει επενδύσεις, ανέφερε την Τρίτη το Bloomberg.

Το Alsancak μπορεί να χειριστεί έως και 1,2 εκατομμύρια ισοδύναμες μονάδες φορτίου εμπορευματοκιβωτίων μήκους 20 ποδιών και 1,4 εκατομμύρια τόνους γενικού και χύδην ξηρού φορτίου ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία της TCDD.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail