Καταλαβαίνει ο Πούτιν ότι η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο;

kremlin.ru
Την Τρίτη το πρωί πηγές ρωσικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι μια ουκρανική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας από 28 drones ηττήθηκε από τις ρωσικές αεράμυνες. Σε απάντηση, η Ρωσία κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις κατασκευής των drones και τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων που παρέχουν καύσιμα για τον στρατό της Ουκρανίας. Οι δύο λέξεις, «σε απάντηση» μας λέει τι είναι λάθος με τη διεξαγωγή του πολέμου από τον Πούτιν. 

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Γιατί χρειάστηκε μια ουκρανική επίθεση στην Κριμαία για να κάνει η Ρωσία ό,τι οποιαδήποτε άλλη χώρα σε πόλεμο θα είχε κάνει εδώ και πολύ καιρό - να καταστρέψει τα εργοστάσια εξοπλισμών και τις αποθήκες καυσίμων του εχθρού της; Λες και η Ρωσία δε βρίσκεται σε πόλεμο. Οι επιθετικές πρωτοβουλίες είναι με την Ουκρανία. Το μόνο που κάνει η Ρωσία είναι να ανταποκρίνεται στις ουκρανικές επιθέσεις.

Αυτός είναι ένας ανόητος τρόπος για το Κρεμλίνο να διεξάγει πόλεμο. Ενθαρρύνει τους νεοσυντηρητικούς των ΗΠΑ να συνεχίσουν και να διευρύνουν τη σύγκρουση. Η Ρωσία θα έπρεπε να είχε κλείσει την Οδησσό εδώ και πολύ καιρό. Ήταν ανόητο να αφήσουν την Ουκρανία με βάσεις στη Μαύρη Θάλασσα από τις οποίες θα εξαπολύει επιθέσεις στη γέφυρα της Κριμαίας. Εάν ο Πούτιν διεξήγαγε πόλεμο όπως έπρεπε να διεξάγεται ο πόλεμος, οι γονείς της νεαρής κοπέλας θα ήταν ακόμα ζωντανοί.

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπως το Κρεμλίνο και το Υπουργείο Άμυνας, δεν αντιλαμβάνονται ότι ένας πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Ρωσία χαρακτήρισε την επίθεση στη γέφυρα «τρομοκρατική επίθεση». Η γέφυρα είναι ένας νόμιμος στρατιωτικός στόχος. Ήταν η περιορισμένη επιχείρηση του Πούτιν που επέτρεψε στην Ουκρανία τους πόρους και τη ναυτική βάση για να επιτεθεί στη γέφυρα. Το να το αποκαλούμε τρομοκρατική επίθεση είναι μια προσποίηση πως δε βρίσκεται σε εξέλιξη πόλεμος.

Ίσως μια μέρα η ρωσική κυβέρνηση να συνέλθει και να καταλάβει ότι ένας πόλεμος βρίσκεται πολύ καιρό σε εξέλιξη και να πάρει την απόφαση να τον τελειώσει. Όπως είπε ο Πριγκόζιν, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ζητά από τα στρατεύματά της Βάγκνερ να πεθάνουν χωρίς να τους προσφέρει προοπτική νίκης.

Η άρνηση του Πούτιν να κάνει έναν πόλεμο θα κουράσει το ρωσικό λαό. Γιατί ο Πούτιν παίζεται τόσο ολοκληρωτικά στα χέρια της Ουάσιγκτον;

https://sputnikglobe.com/20230718/russia-destroyed-fuel-infrastructure-facilities-near-nikolaev—defense-ministry-1111959397.html

Η άρνηση του Πούτιν να πολεμήσει έπεισε ακόμη και τον Κινέζο σύμμαχό του ότι η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει τη σύγκρουση με την Ουκρανία. Χθες, ο εκπρόσωπος της Κίνας στον ΟΗΕ, Geng Shuang, μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ διέγραψε κάθε προοπτική νίκης της Ρωσίας: «Η εξέλιξη της κατάστασης στο πεδίο της μάχης δείχνει πως τα στρατιωτικά μέσα δεν μπορούν να επιλύσουν την ουκρανική κρίση και η συνέχιση της σύγκρουσης θα φέρει μόνο περισσότερα δεινά στους αμάχους και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε απρόβλεπτες και ανεπανόρθωτες καταστάσεις». Ο Shuang συμφωνεί μαζί μου πως η ατέρμονη σύγκρουση κινδυνεύει να «ξεφύγει από τον έλεγχο».

Πρέπει να είναι εξαιρετικά ενοχλητικό για τον Πούτιν, τον ρωσικό στρατό και το ρωσικό λαό να θεωρούνται πολύ αδύναμοι και αναποφάσιστοι για να νικήσουν μια τριτοκοσμική στρατιωτική δύναμη. Η ενθάρρυνση που έδωσε ο Πούτιν στους νεοσυντηρητικούς της Ουάσιγκτον να πιέσουν όλο και περισσότερο εναντίον της Ρωσίας οδηγεί, όπως φοβάμαι, σε μια ευρύτερη σύγκρουση που θα μπορούσε να καταστρέψει την οργανωμένη ζωή στη γη.

https://www.rt.com/news/579877-ukraine-military-solution-china/

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail