Το ποσοστό γεννήσεων στη Γερμανία πέφτει στο χαμηλότερο της 10ετίας

pixabay / Ganossi
Freepen.gr - Ο αριθμός των γεννήσεων που καταγράφηκαν σε όλη τη Γερμανία πέρυσι ήταν ο χαμηλότερος των τελευταίων 10 ετών, ανέφερε την Παρασκευή η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Οι εγγραφές νεογνών μειώθηκαν σε κάθε ομοσπονδιακή πολιτεία της χώρας, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Τα στοιχεία της έδειξαν ότι υπήρχαν 738.819 εγγεγραμμένες γεννήσεις πέρυσι, μειωμένες κατά 7% σε σύγκριση με το 2021.

Οι Γερμανοί έχουν τώρα μόνο 1,46 παιδιά κατά μέσο όρο, μείωση 8% από τον μέσο όρο 1,58 που καταγράφηκε το 2021 και το χαμηλότερο ποσοστό που έχει αναφερθεί από το 2013.

Το ποσοστό γεννήσεων «έπεσε ιδιαίτερα απότομα στο Αμβούργο και το Βερολίνο», σημείωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία, αποκαλύπτοντας ότι μειώθηκε κατά 10 τοις εκατό και στις δύο περιοχές.

Η βορειοδυτική πόλη της Βρέμης κατέγραψε ασθενέστερη πτώση της τάξης του 4%, ενώ ο μέσος αριθμός παιδιών μεταξύ των γυναικών στη δυτική Γερμανία ήταν ελαφρώς υψηλότερος από τα κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας με 1,48 έως 1,43 παιδιά, αντίστοιχα.

Η πρωτεύουσα του Βερολίνου έχει το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων σε ολόκληρη τη χώρα με τις γυναίκες να γεννούν μόλις 1,25 παιδιά κατά μέσο όρο, σημαντικά χαμηλότερα από 1,39 το 2021.

Το έλλειμμα γεννήσεων είναι ένα σημαντικό μακροχρόνιο ζήτημα στη Γερμανία, η οποία έχει λιγότερες γεννήσεις παρά θανάτους για 50 συναπτά έτη. Ωστόσο δεν εστιάζει σε πολιτικές για την προώθηση της οικογενειακής μονάδας αλλά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας επιδίωξε να λύσει το πρόβλημα με τη μαζική μετανάστευση.

Για αυτό, παρά το έλλειμμα γεννήσεων, ο πληθυσμός της Γερμανίας συνέχισε να αυξάνεται λόγω του μεγάλου αριθμού νέων αφίξεων. Ο πληθυσμός της χώρας αυξήθηκε κατά 1 τοις εκατό το πρώτο εξάμηνο του 2022, η μεγαλύτερη αύξηση από την επανένωση, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 84 εκατομμύρια άτομα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail