Ο Μακρόν προτείνει πρόστιμα για τους νέους που ξεσηκώνονται!

elysee.fr
Freepen.gr - Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε την επιβολή προστίμων σε νέους που εμπλέκονται στις συνεχιζόμενες ταραχές στη χώρα, αλλά είπε ότι η "κορύφωση" των ταραχών σε όλη τη Γαλλία έχει περάσει.

Περίπου 4.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί σε όλη τη χώρα από την Παρασκευή σε εκτεταμένες διαδηλώσεις μετά το θάνατο ενός 17χρονου βορειοαφρικανικής καταγωγής στα χέρια της γαλλικής αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας εκτιμά ότι περίπου 1.200 από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι.

"Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να επιβάλουμε κυρώσεις στις οικογένειες οικονομικά και εύκολα", δήλωσε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια συνάντησης της Δευτέρας με αστυνομικούς στο Παρίσι, σύμφωνα με τη Le Parisien.

Μιλώντας την περασμένη εβδομάδα, ο Μακρόν περιέγραψε τη θέση του ότι είναι "ευθύνη των γονέων να τους κρατήσουν στο σπίτι", εν μέσω αναφορών ότι παιδιά ηλικίας μόλις 12 ετών είχαν συλληφθεί σε διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του εφήβου Ναχέλ Μερζούκ από την αστυνομία στα προάστια του Παρισιού. Ο Γάλλος ηγέτης πρόσθεσε ότι "δεν είναι δουλειά του κράτους να ενεργεί στη θέση [των γονέων]".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail