Η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι μετέτρεψαν την Ταϊβάν σε «πυριτιδαποθήκη»

eng.mod.gov.cn
Freepen.gr - Πωλώντας όπλα στην Ταϊβάν, οι Ηνωμένες Πολιτείες ουσιαστικά μετατρέπουν το νησί σε «πυριτιδαποθήκη» και σπρώχνουν τον Ταϊβανέζικο λαό στην άβυσσο της καταστροφής, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Ταν Κεφέι σε ενημέρωση την Τετάρτη.

Το Πεντάγωνο δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε πιθανή πώληση πυρομαχικών και εξοπλισμού στην Ταϊβάν σε δύο αιτήματα συνολικού ύψους 440 εκατομμυρίων δολαρίων.

"Η Κίνα είναι κατηγορηματικά αντίθετη στις πωλήσεις όπλων των ΗΠΑ στην Ταϊβάν και έχει ήδη κάνει μια αυστηρή εισαγωγή στην πλευρά των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ αγνοούν τις βασικές ανησυχίες της Κίνας, παρεμβαίνουν κατάφωρα στην εσωτερική της πολιτική και σκόπιμα κλιμακώνουν τις εντάσεις στα στενά της Ταϊβάν, κάτι που ουσιαστικά μετατρέπει την Ταϊβάν σε μια «πυριτιδαποθήκη» και σπρώχνει τους ανθρώπους της Ταϊβάν στην άβυσσο της καταστροφής», είπε ο Ταν Κεφέι. 

Είπε ότι η Κίνα προτρέπει τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν αμέσως την πώληση όπλων στην Ταϊβάν και την στρατιωτική συνεργασία με οποιαδήποτε μορφή, για να εκπληρώσουν την υπόσχεση να μην υποστηρίξουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν.

«Δε χρειάζεται να πάμε όλο και πιο μακριά στο λανθασμένο και επικίνδυνο μονοπάτι», είπε ο Ταν Κεφέι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail