Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού

Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, παρέστη στον απόπλου του ετήσιου Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), που πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά.

Στην τελετή επίσης παρέστησαν ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Διοικητής Διοικήσεως Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ), Υποναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ, o Διοικητής ΣΜΥΝ Πλοίαρχος Αντώνιος Ασβεστάς ΠΝ, ο Διοικητής Διοίκησης Αμφιβίων Δυνάμεων (ΔΑΔ) Πλοίαρχος Αντώνιος Νιρός ΠΝ, καθώς και συγγενείς και φίλοι των Δοκίμων Υπαξιωματικών.


Το ΘΕΠ θα διεξαχθεί με το Αρματαγωγό (Α/Γ) ΣΑΜΟΣ και προγραμματίζεται να καταπλεύσει σε λιμένες της Μεσογείου.

Συνολικά επί του Πλοίου θα επιβαίνουν 145 Δόκιμοι Υπαξιωματικοί, καθώς και 5 σπουδαστές ετέρων Στρατιωτικών Σχολών (3 από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών και 2 από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας).

Σκοπός του ΘΕΠ είναι η πρακτική εκπαίδευση εν πλω, η απόκτηση ναυτικής εμπειρίας από τους Δόκιμους Υπαξιωματικούς, καθώς και η επίδειξη Σημαίας και προβολή του Πολεμικού Ναυτικού στους λιμένες κατάπλου.

 

Πλοίαρχος Ευάγγελος Σιμαγιάς ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail