Τα ουκρανικά τανκς λειτουργούν με ρωσικό πετρέλαιο που διυλίζεται στην Ουγγαρία και την Τουρκία

ukrinform.net
Freepen.gr
- Τα τανκς της Ουκρανίας λειτουργούν όλο και περισσότερο με πετρέλαιο που προέρχεται από τη Ρωσία σε αυτό που η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt περιγράφει ως παράδοξο πολέμου.

Σύμφωνα με την ουκρανική τελωνειακή αρχή, το Κίεβο εισάγει όλο και περισσότερο ντίζελ από την Ουγγαρία και την Τουρκία, ενώ οι δύο χώρες επεξεργάζονται πετρέλαιο από τη Ρωσία σε μεγάλο βαθμό στα διυλιστήρια τους.

Μολονότι η θέση στην αγορά του ομίλου MOL της Ουγγαρίας και των Τούρκων προμηθευτών στην Ουκρανία ήταν ήδη σχετικά καλή στο παρελθόν, μόλις πρόσφατα οι ουκρανικές τελωνειακές αρχές ανέφεραν εντυπωσιακή αύξηση των εισαγωγών. Για παράδειγμα, η MOL, η οποία συνδέεται στενά με το ουγγρικό κράτος, διπλασίασε τις πωλήσεις της στην Ουκρανία τους τελευταίους έξι μήνες.

Δεδομένου ότι η MOL αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο σε μεγάλο βαθμό, είναι πλέον πιθανό να είναι το κύριο καύσιμο για τον πολεμικό μηχανισμό της Ουκρανίας. Την ίδια στιγμή, εταιρείες που δεν προμηθεύονται την πρώτη ύλη τους από τη Ρωσία χάνουν μερίδιο αγοράς στην Ουκρανία. Αυτό οφείλεται στο ότι η MOL έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων ευρωπαϊκών πετρελαϊκών εταιρειών: έχει εξαίρεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να συνεχίσει να προμηθεύει τα διυλιστήρια της με ρωσικό αργό πετρέλαιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail