Κινέζος αναλυτής λέει ότι το ΝΑΤΟ "έκλεισε την πόρτα" για την Ουκρανία

pixabay / WiR_Pixs
Freepen.gr - Το ΝΑΤΟ έκλεισε την πόρτα για να ενταχθεί η Ουκρανία στη συμμαχία στο εγγύς μέλλον, το Κίεβο θα πρέπει να σκεφτεί πώς να τερματίσει τη σύγκρουση με τη Ρωσική Ομοσπονδία με άλλους τρόπους, δήλωσε ο Cui Heng, ερευνητής στο Κέντρο Ρωσικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο East China Normal, σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα Global Times.

Νωρίτερα, στη σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ ενέκριναν ένα πολυετές πακέτο στήριξης για την Ουκρανία, αποτελούμενο από τρία στοιχεία. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι το πακέτο περιλαμβάνει ένα πολυετές σχέδιο υποστήριξης για την επίτευξη διαλειτουργικότητας με το ΝΑΤΟ, τη δημιουργία Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας και την κατάργηση των προϋποθέσεων για την εκπλήρωση του σχεδίου δράσης ένταξης, το οποίο θα μειώσει τη διαδικασία ένταξης από δύο στάδια σε ένα. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, οι ηγέτες των χωρών της συμμαχίας επιβεβαίωσαν πως η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ όταν οι σύμμαχοι αποφασίσουν ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις.

«Είναι σαφές πως το ΝΑΤΟ έκλεισε την πόρτα στην Ουκρανία να ενταχθεί στη συμμαχία στο εγγύς μέλλον», είπε ο Κούι Χενγκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το ΝΑΤΟ θέλει να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία μόνο για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία, αλλά δεν θέλει να παραβιάσει τους κανόνες για να προσφέρει στην Ουκρανία πραγματική προστασία.

«Ως εκ τούτου, το Κίεβο πρέπει να σκεφτεί πώς να επιτύχει μια βιώσιμη ειρήνη και να τερματίσει την τρομερή σύγκρουση με τη Ρωσία με άλλους, πιο αποτελεσματικούς τρόπους», πρόσθεσε ο ειδικός.

Ο Cui Heng σημείωσε πως σύμφωνα με τις αρχές του ΝΑΤΟ, μια χώρα που υποβάλλει αίτηση για ένταξη στη συμμαχία πρέπει να έχει επιλύσει τυχόν εθνοτικές και εδαφικές διαφορές. Κατά τη γνώμη του, η Ουκρανία δεν μπορεί να εκπληρώσει αυτούς τους όρους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail