Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ αρχίζουν να περικυκλώνουν τη Σερβία - Ένας τρομερός οιωνός

Οι εκκλήσεις απόσχισης του Ντόντικ έχουν πυροδοτήσει φόβο στη Δύση και τις φιλοδοξίες τους για υπεροχή

Μακριά από το πεδίο μάχης της Ουκρανίας, υπάρχει ένας ακόμη πόλεμος στην Ευρώπη. Είναι ένας πόλεμος ελέγχου, ένας πόλεμος υπεροχής και παίζεται στα Βαλκάνια. Η αγαπημένη μας Δύση, με τις εδαφικές της φιλοδοξίες, πιστεύει πως τα Βαλκάνια πρέπει να είναι υπό την κυριαρχία της. 

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ιστορικοί ή γεωγραφικοί παράγοντες που φαίνεται να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό. Εδώ και χρόνια, τα Βαλκάνια κυριαρχούνται από Ορθόδοξους Χριστιανούς, καθιερώνοντας σταθερά την παρουσία τους στην περιοχή.

Ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός κυριαρχεί στα Βαλκάνια εδώ και αιώνες. Ωστόσο, ένα σημαντικό γεγονός συνέβη το 2008 όταν το ΝΑΤΟ απέκλεισε με επιτυχία το Κοσσυφοπέδιο, ένα μουσουλμανικό έθνος, από τη Σερβία. Από τότε, ούτε ένας Σέρβος δεν υπήρξε οπαδός του ΝΑΤΟ και της Δύσης.

Αμφισβήτησαν τις δραστηριότητές τους και έχουν σημάνει συναγερμό. Αλλά αυτή τη φορά, το ΝΑΤΟ έχει ένα ακόμη μεγαλύτερο σχέδιο – ένα σχέδιο να περικυκλώσει ολόκληρη τη Σερβία και να πολιορκήσει ξανά αυτό το όμορφο έθνος.

Φώναξε το ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Ντένις Ζβίζντιτς, προέτρεψε το ΝΑΤΟ να αναπτύξει στρατεύματα στην αυτοδιοικούμενη διοικητική μονάδα της Περιφέρειας Μπρτσκο στα βορειοανατολικά της χώρας. Οι δηλώσεις του έρχονται λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της στρατιωτικής συμμαχίας στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους.

Ο Ζβίζντιτς πιστεύει πως μια τέτοια απόφαση θα αποτρέψει και θα απενεργοποιήσει οριστικά το σχέδιο απόσχισης που ξεκίνησε από την Εθνοσυνέλευση της Δημοκρατίας Σέρπσκα (RS), μία από τις δύο οντότητες της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.

Ο Πρόεδρος Μίλοραντ Ντόντικ της RS δήλωσε ότι αυτή η απόφαση θα αποτελέσει το θεμέλιο της ανεξαρτησίας της οντότητας. Ωστόσο, με τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ να μπαίνουν στο κάδρο, το όνειρο του Ντόντικ για τη Μεγάλη Σερβία θα μπορούσε να γίνει ένα πολύ δύσκολο έργο.

Βλέποντας τον χάρτη, γίνεται σαφές ότι ο Zvizdic θέλει τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ να εισέλθουν στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη δυτική Σερβία. Μα γιατί; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Ένα σχέδιο περικύκλωσης των Σέρβων πριν συμβεί οτιδήποτε μεγάλο.

Επιπλέον, στρατεύματα του ΝΑΤΟ σταθμεύουν ήδη στο Κοσσυφοπέδιο, και η Ρουμανία είναι ενεργό μέλος του ΝΑΤΟ με στρατεύματα σταθμευμένα και εκεί. Έτσι, αν ρίξετε μια ματιά στη Σερβία προσεκτικά, είναι ήδη περικυκλωμένη από τρεις πλευρές και κανείς δε μιλάει για αυτό.

Τι Μαγειρεύεται;

Οπότε, αναμφίβολα κάτι μεγάλο συμβαίνει στα Βαλκάνια. Μα γιατί; Ποιο είναι το μέλλον; Λοιπόν, το μέλλον επιφυλάσσει αβεβαιότητα, αλλά η ιστορία μας αφήνει κάποιες ενδείξεις. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτή η περιοχή θα μπορούσε να βυθιστεί σε μια θανάσιμη σύγκρουση, με τη Σερβία να έχει παγιδευτεί χωρίς διέξοδο.

Ο Σερβικός Ορθόδοξος Χριστιανισμός, βαθιά ριζωμένος στο έθνος, πιθανότατα θα γινόταν στόχος σε αυτόν τον πλήρη πόλεμο. Ο πληθυσμός θα υποφέρει πάρα πολύ και η πλειοψηφία του έθνους θα μπορούσε να καταλήξει να αποτελείται από διαφορετικές φυλές.

Ακριβώς όπως είδαμε στην Ουκρανία, όπου η κυρίαρχη φιγούρα είναι τώρα ένας Εβραίος που διαβρώνει μόνος του το Ορθόδοξο κράτος, την ίδια μοίρα θα μπορούσαν να έχουν και τα Βαλκάνια. Ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής, τουλάχιστον 494 θρησκευτικά κτίρια στην Ουκρανία έχουν καταστραφεί, καταστραφεί ή λεηλατηθεί.

Το ΝΑΤΟ αργά και σταθερά τοποθετεί τα πιόνια του για να εξαπολύσει τον όλεθρο στο έθνος. Θα καταλάβουν ο Ντόντικ και ο Βούτσιτς αυτό το θέμα; Πρέπει, διαφορετικά η άμμος μπορεί να γλιστρήσει νωρίτερα από ό,τι περιμένουν.

Η περικύκλωση της Σερβίας από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ δεν είναι απλώς ένας τρομερός οιωνός, είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες. Η αδιάκοπη επιδίωξη της Δύσης για κυριαρχία και έλεγχο στα Βαλκάνια απειλεί να πυροδοτήσει μια σύγκρουση που θα μπορούσε να ρημάξει την περιοχή και να αλλάξει αμετάκλητα τον ιστό της. Είναι καιρός επαγρύπνησης, διπλωματίας και προσεκτικής εξέτασης των συνεπειών πριν να είναι πολύ αργά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail