Μπορείτε να εξηγήσετε τι πήγε στραβά με την Αμερική;

Pixabay
Σε αυτό το σημείο, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι είμαστε μια κοινωνία σε παρακμή. Στην Αμερική σήμερα, μπορείτε να αγοράσετε έναν Αμερικανό Γερουσιαστή για 10.000 δολάρια, οι βαθμολογίες των τεστ για 13χρονους έχουν πέσει σε ανησυχητικά χαμηλά επίπεδα και το CDC μας λέει πως περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ παθαίνουν κατάθλιψη. Οι δρόμοι μας είναι γεμάτοι εγκληματικότητα, οι τάξεις των αστέγων ολοένα αυξάνονται, και αντιμετωπίζουμε τη χειρότερη κρίση ναρκωτικών σε ολόκληρη την ιστορία του έθνους μας. 

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Εν τω μεταξύ, η διαφθορά είναι φαινομενικά παντού. Ο τύπος στον Λευκό Οίκο και ο γιος του έχουν κερδίσει εκατομμύρια δολάρια σε ένα επικό σχέδιο επιρροής που εκτείνεται για πολλά χρόνια και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται. Φυσικά ξέρουν ακριβώς πώς είναι να αγοράζονται και να πληρώνονται, γιατί ο μόνος λόγος που μπορούν να επιβιώσουν τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα είναι λόγω των εκατομμυρίων δολαρίων διαφήμισης που η φαρμακευτική βιομηχανία συνεχίζει να διοχετεύει στα νεκρά κουφάρια τους.

Όπως παρατήρησε με οξυδέρκεια ο Βίκτορ Ντέιβις Χάνσον, η Αμερική βίωνε κάποτε μια «σταδιακή παρακμή», αλλά τώρα η πτώση του έθνους μας «έχει επιταχυνθεί με τόσο εκπληκτικό ρυθμό που μετά βίας μπορούμε να αναγνωρίσουμε τη χώρα μας»:

Η Αμερική του εικοστού πρώτου αιώνα βρισκόταν σε μια τροχιά σταδιακής παρακμής - μέχρι που άρχισε να εκρήγνυται.

Ήταν ο επιταχυντής η πανδημία του COVID-19 και τα απρόσκοπτα lockdown; Ή μήπως ήταν ο καταλύτης της επανάστασης της εγρήγορσης που τροφοδοτήθηκε από το καλοκαίρι του 2020 εξαιρούμενων ταραχών, λεηλασιών, εμπρησμών και βίας; Ή μήπως ήταν η διαταραγμένη προσήλωση στην απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ από την προεδρία και στην καταστροφή του κράτους δικαίου στη διαδικασία; Ή όλα αυτά και άλλα πολλά;

Τώρα με την εκλογή του Τζο Μπάιντεν, η ταχεία πτώση έχει επιταχυνθεί με τόσο εκπληκτικό ρυθμό που μετά βίας μπορούμε να αναγνωρίσουμε τη χώρα μας.


Μακάρι να μην ήταν αλήθεια αυτό που λέει.

Αλλά είναι.

Μόλις πριν από λίγα χρόνια, η οργανωμένη λεηλασία ήταν κάτι που ήταν αρκετά ασυνήθιστο.

Δυστυχώς, τώρα έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου ομάδες ανθρώπων εισβάλλουν συνεχώς στους μεγάλους λιανοπωλητές μας, αρπάζουν ό,τι θέλουν και στη συνέχεια ξεσπούν:

Η εγκληματικότητα στο λιανικό εμπόριο βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και οι κλέφτες γίνονται πιο τολμηροί από ποτέ.

«Απλώς είχαμε πολλές αγχωτικές καταστάσεις όπου εγώ ή όπως κάποιος από τους συναδέλφους μου χτυπηθήκαμε προσπαθώντας να πάρουμε τα πράγματα πίσω», είπε η Mae McRae, η διευθύντρια της μπουτίκ του Λας Βέγκας Eden Sky. «Έχουμε ανθρώπους που γεμίζουν εντελώς τα χέρια τους και απλά ξεμένουν. Καμία φροντίδα στον κόσμο».

Οι ταραχές του 2020 ήταν ένα πραγματικό σημείο καμπής και η κλοπή λιανικής έφθασε το όριο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για πρώτη φορά το 2022:

Η Εθνική Ομοσπονδία Λιανικού Εμπορίου διαπίστωσε πως οι λιανοπωλητές έχασαν περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, το οποίο είναι υψηλότερο από 94 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 και 91 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

«Αισθάνονται πιο άνετα με αυτό γιατί δε θα τους κυνηγήσουμε», είπε η McRae για τους κλέφτες καταστημάτων, σημειώνοντας πόσοι έμποροι λιανικής εκπαιδεύουν τους υπαλλήλους να μην κυνηγούν τον κλέφτη για λόγους ασφαλείας.

Προβλέπεται πως η κλοπή λιανικής θα είναι πολύ πάνω από το όριο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι από τους πολιτικούς μας δε δείχνουν να ενδιαφέρονται για την επίλυση αυτής της κρίσης.

Έτσι, οι μεγάλοι λιανοπωλητές αρχίζουν να εγκαταλείπουν τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο, και αυτό περιλαμβάνει ακόμη και πολύ πλούσιες πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο:

Σωρεία εταιρειών έχουν δηλώσει τους τελευταίους μήνες ότι θα αποχωρήσουν από τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης του Σαν Φρανσίσκο, κινήσεις που δήλωσαν πρόσφατα πως θα κάνουν και οι AT&T, Westfield και Nordstrom.

Οι αναφορές για το κλείσιμο της ναυαρχίδας της στο Σαν Φρανσίσκο από την AT&T, που βρίσκεται στην οδό Powell 1 στην περιοχή Union Square, ήρθαν για πρώτη φορά στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Αυτό θα γίνει τον Αύγουστο, με τους εργαζόμενους να τους «προσφέρονται θέσεις εργασίας σε μια από τις πολλές άλλες τοποθεσίες λιανικής στην πόλη», δήλωσε εκπρόσωπος της AT&T στο FOX Business τη Δευτέρα.

Αντί να εργάζονται σκληρά για να διορθώσουν τα αυξανόμενα προβλήματά μας, οι πολιτικοί μας είναι απασχολημένοι με το να εργάζονται σκληρά για να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές τους, και για τους περισσότερους από αυτούς αυτό σημαίνει ότι θα εμφανιστούν στις «παρελάσεις υπερηφάνειας» που πραγματοποιούνται σε όλη την Αμερική αυτόν το μήνα.

Στη Νέα Υόρκη, περίπου 100.000 άνθρωποι παρέλασαν στην παγκοσμίου φήμης παρέλαση υπερηφάνειας του Big Apple την Κυριακή, και αναμενόταν «να προσελκύσει περίπου ένα εκατομμύριο θεατές»:

Ανάμεσα στο κράμα των drag queens και των ακτιβιστών που παρελαύνουν στην Πέμπτη Λεωφόρο ήταν φιγούρες όπως ο Eric Adams, η Kathy Hochul και ο Chuck Schumer – τρεις από τους περίπου 100.000 συμμετέχοντες που συμμετείχαν στην κύρια πορεία της παρέλασης.

Η φετινή πορεία –η 53η στην ιστορία της πόλης– αναμένεται να προσελκύσει περίπου ένα εκατομμύριο θεατές, ενώ θα περιλαμβάνει περίπου 60 floats που μιλούν για την κατάσταση των LGΒΤQ όχι μόνο στη Νέα Υόρκη, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία για το πού βρίσκεται το οικονομικό κεφάλαιο του κόσμου.

Κάποια στιγμή, ορισμένοι συμμετέχοντες στην παρέλαση άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα που προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία, αλλά τα κύρια μέσα ενημέρωσης δε θα το καλύψουν αυτό.

Περιττό να πούμε ότι τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης δε θα καλύψουν τίποτα που να βάζει σε κακό φως τέτοιες γιορτές.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης υπερηφάνειας του Σιάτλ, επετράπη να συμμετάσχουν άνδρες που ήταν πλήρως εκτεθειμένοι.

Παλιά, αυτό θα οδηγούσε σε σύλληψη για «άσεμνη έκθεση», αλλά στην εποχή μας γιορτάζουμε κάτι τέτοιο.

Φυσικά υπήρχαν πολλά μικρά παιδιά στις διαδρομές της παρέλασης στο Σιάτλ της Νέας Υόρκης και σε όλες τις άλλες πόλεις όπου έγιναν τέτοιες παρελάσεις αυτόν το μήνα.

Τους κλέβουν την αθωότητά τους.

Αλλά κανείς δε φαίνεται να ενδιαφέρεται, γιατί αυτό έχουμε γίνει ως έθνος.

Αν μας έδιναν άλλα 20 ή 30 χρόνια, πώς θα ήταν η κοινωνία μας;

Ίσως θελήσετε να το σκεφτείτε αυτό, γιατί η αλήθεια είναι πως ο χρόνος για την Αμερική τελειώνει .

Αν παραμείνουμε στο αυτοκαταστροφικό μονοπάτι που βαδίζουμε, θα φτάσουμε στο τέλος του δρόμου πολύ γρήγορα, και έτσι ας ελπίσουμε να συμβεί σύντομα μια μεγάλη αφύπνιση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail