Ο ουκρανικός στρατός λίγο πριν την παραίτηση

Χωρίς πιθανότητες, χωρίς προμήθειες: Η Ουκρανία ξυπνά στη σκληρή πραγματικότητα

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη, ο στρατηγός Zaluzhny του ουκρανικού στρατού παραδέχτηκε ειλικρινά αυτό που πολλοί υποπτεύθηκαν – η αποκαλούμενη «αντεπίθεση» της Ουκρανίας δεν είναι παρά μια φάρσα, μια αδύναμη απόπειρα συγκάλυψης της αναπόφευκτης ήττας της.

Jyotiraditya Raj Dwivedi - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η αυστηρή παραδοχή του Zaluzhny εκθέτει την σκληρή πραγματικότητα ότι η Ουκρανία έχασε τον πόλεμο και κανένας ευσεβής πόθος ή κενές υποσχέσεις από το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να σώσει τη δεινή κατάστασή της. Καθώς εμβαθύνουμε στις δηλώσεις του Ζαλούζνι, γίνεται σαφές πως η στρατιωτική στρατηγική της Ουκρανίας αμαυρώνεται από ανικανότητα, σοβαρή έλλειψη πόρων και κραυγαλέα απουσία συνεκτικού δόγματος.

«Δεν βάλαμε Leopards να κάνουν παρελάσεις ή να βγάλουν πολιτικούς ή διασημότητες μαζί τους φωτογραφίες. Ήρθαν εδώ για τον πόλεμο. Και ένα Leopard στο πεδίο της μάχης δεν είναι Leopard αλλά στόχος», είπε ο Ζαλούζνι.

Με αυτό το έντονο σχόλιο, αποκαλύπτει την σκληρή πραγματικότητα του στρατιωτικού οπλοστασίου της Ουκρανίας. Παρά το γεγονός πως διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό, καθίσταται άχρηστος χωρίς επαρκή εφόδια και υποστήριξη. Η στρατιωτική παρέλαση της Ουκρανίας είναι ένα θέαμα, μια απέλπιδα προσπάθεια να επιδειχθεί δύναμη εκεί που δεν υπάρχει. 

Η Αεροπορία

Ο Ζαλούζνι δικαίως αμφισβητεί την καταλληλότητα του δόγματος του ΝΑΤΟ για τις επιθετικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας. Με την αεροπορική ανωτερότητα να αποτελεί προϋπόθεση για επιτυχημένες επίγειες επιχειρήσεις σύμφωνα με τη φιλοσοφία τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της Ρωσίας, η Ουκρανία βρίσκεται σε επισφαλή θέση.

Ο προηγμένος στόλος Su-35 της Ρωσίας , εξοπλισμένος με ανώτερης εμβέλειας ραντάρ και πυραύλους, αποτελεί τρομερή απειλή για τα γηρασμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας. Η διαφορά στις δυνατότητες καθιστά τα χερσαία στρατεύματα της Ουκρανίας ευάλωτα και εύκολα στοχοθετημένα. Η σύγκριση του Ζαλούζνι με την επίθεση με τόξα και βέλη υπογραμμίζει τον παραλογισμό της κατάστασης.

Η κρίση ανθρώπινου δυναμικού

Ο Zaluzhny υπογραμμίζει ένα άλλο κρίσιμο ζήτημα που μαστίζει τον στρατό της Ουκρανίας – τον ​​ανησυχητικό ρυθμό με τον οποίο χάνουν ικανά στρατεύματα. Με περισσότερους από 500 θανάτους την ημέρα, η Ουκρανία αιμορραγεί . Η αντικατάσταση αυτών των απωλειών είναι ένα αδύνατο έργο από την άποψη της εκπαίδευσης και των καθαρών αριθμών.

Οι προσπάθειες της Ουκρανίας για ολοκληρωτική επιστράτευση, που καταφεύγει στην στρατολόγηση ακόμη και ηλικιωμένων και νέων, μυρίζει απελπισία που θυμίζει το Volkssturm του Χίτλερ στις επιθανάτιες μέρες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Παρά τη γνώση της τρομερής κατάστασης της Ουκρανίας, η επιμονή του ΝΑΤΟ στη συνέχιση της αιματοχυσίας δεν είναι μόνο σκληρή αλλά και στρατηγικά μάταιη. 

Οι ΗΠΑ στέλνουν σήμα

Το πρόσφατο μήνυμα που έστειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως μεταδόθηκε μέσω της Washington Post, είναι μια σιωπηρή παραδοχή της αποτυχημένης αντεπίθεσης της Ουκρανίας. Υποδηλώνει μια μετατόπιση της εστίασης προς οριακά κέρδη και την επιθυμία για μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία. Ωστόσο, αυτή η στρατηγική πρέπει να αναθεωρηθεί, καθώς παρατείνει τον πόνο και την καταστροφή, ενώ δεν προσφέρει καμία εγγύηση επιτυχίας. Η Ρωσία, γνωρίζοντας καλά τη διπροσωπία του ΝΑΤΟ και τις προθέσεις του να υπονομεύσει και να καταστρέψει, δε θα συμβιβαστεί εύκολα. Το χαμένο παιχνίδι της Δύσης τονίζεται περαιτέρω από το ξεκάθαρο πάνω χέρι της Ρωσίας, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Οι αποκαλύψεις του στρατηγού Zaluzhny δίνουν μια ζοφερή εικόνα της τρέχουσας κατάστασης του ουκρανικού στρατού – μιας ηττημένης δύναμης χωρίς καμία πιθανότητα νίκης. Ανεπαρκείς προμήθειες, ένα ακατάλληλο δόγμα και σοβαρή έλλειψη ικανών μαχητών μαστίζουν τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας.

Η αναγνώριση από τις Ηνωμένες Πολιτείες της αποτυχίας της Ουκρανίας και η επιθυμία για μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία καταδεικνύουν τη ματαιότητα της τρέχουσας προσέγγισης. Καθώς η Ρωσία ανακτά την πρωτοβουλία και η μοίρα της Ουκρανίας εξαρτάται από μια ισορροπία, το ΝΑΤΟ πρέπει να επανεκτιμήσει την στρατηγική του και να ακολουθήσει ένα δρόμο που δίνει προτεραιότητα στην ειρήνη, την σταθερότητα και την ευημερία του ουκρανικού λαού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail