Η Ρωσία αποκαλύπτει τον αριθμό των ξένων μαχητών στην Ουκρανία

Φωτογραφία αρχείου: το έμπλαστρο της "Διεθνούς Λεγεώνας" της Ουκρανίας (LIDU).  - Sergei SUΡΙNSΚΥ / ΑFΡ
Οι περισσότεροι μισθοφόροι καταλήγουν να χρησιμοποιούνται ως "τροφή για κανόνια", είπε η Μόσχα

Μόνο 2.200 μισθοφόροι παραμένουν στην Ουκρανία από τους σχεδόν 12.000 που είχαν συρρεύσει από τότε που κλιμακώθηκε η σύγκρουση, δήλωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τη Δευτέρα.

Συνολικά 11.675 ξένοι μαχητές από 84 χώρες έχουν καταγραφεί να εισέρχονται σε υπηρεσία στην Ουκρανία από το Φεβρουάριο του 2022, δήλωσε ο Αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ κατά τη διάρκεια καθημερινής ενημέρωσης.

Η Πολωνία αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο αριθμό ξένων μαχητών με περισσότερους από 2.600 από αυτούς. Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς παρείχαν πάνω από 900 ο καθένας, ακολουθούμενοι από τη Γεωργία (πάνω από 800), το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρουμανία (πάνω από 700), την Κροατία (πάνω από 300), τη Γαλλία (πάνω από 200) καθώς και τα συριακά εδάφη υπό τουρκικό έλεγχο.

Ωστόσο, συνολικά 4.845 ξένοι μαχητές έχασαν τη ζωή τους στη μάχη και άλλοι 4.801 εγκατέλειψαν την Ουκρανία, αφήνοντας μόνο 2.209 σε ενεργό υπηρεσία στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις από τις 30 Ιουνίου, σημείωσε ο Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας, το Κίεβο εντείνει τις προσπάθειες για την πρόσληψη μισθοφόρων στην Ασία, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή, λόγω της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού στο σπίτι.

"Το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί μισθοφόρους ως επί το πλείστον ως τροφή για κανόνια για επιθέσεις με κρέας", δήλωσε ο Κονασένκοφ. "Η ουκρανική διοίκηση δεν έχει κανένα σεβασμό για τη ζωή τους. Η μόνη επιλογή που έχουν είναι να φύγουν από την Ουκρανία ή να πεθάνουν”.

Επισήμανε το γεγονός ότι οι περισσότεροι μισθοφόροι έφτασαν νωρίς στη σύγκρουση, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2022, με τον ρυθμό των αφίξεων να "μειώνεται απότομα" μετά τις πρώτες απώλειες μάχης. Μια επίθεση στη βάση της "Διεθνούς Λεγεώνας της Ουκρανίας" στο Γιαβορόφ στις αρχές Μαρτίου 2022 σκότωσε έως και 180 ξένους μαχητές, με τη Μόσχα να δεσμεύεται "κανένα έλεος για τους μισθοφόρους”.

* Πληροφορίες rt.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail