Τεράστιες ορδές Αμερικανών αναγκάζονται να βγουν στους δρόμους καθώς η μεσαία τάξη διαλύεται

Πόσοι άνθρωποι θα κοιμούνται σε καταφύγια αστέγων, στους δρόμους ή στα οχήματά τους, εσείς που θα μείνετε απόψε; Αυτό είναι το είδος της ερώτησης που δεν αρέσει σε πολλούς από εμάς να σκεφτόμαστε. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η έλλειψη στέγης αυξάνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς σε όλη τη χώρα αυτήν την στιγμή. Αλλά αν έχετε πολλά χρήματα, η ζωή πιθανότατα σας φαίνεται πολύ καλή επί του παρόντος. Μπορεί να τρώτε σε διαφορετικό εστιατόριο κάθε βράδυ και μπορεί να είστε ένας από τους περίπου 10 εκατομμύρια Αμερικανούς που έχουν ένα δεύτερο σπίτι. 

MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι ηγέτες μας έκαναν τους πλούσιους ακόμη πιο πλούσιους αντλώντας τρισεκατομμύρια δολάρια στο σύστημα τα τελευταία χρόνια, αλλά καθώς το κόστος ζωής έχει εκτοξευτεί στα ύψη οι φτωχοί έχουν γίνει ακόμη πιο φτωχοί και η μεσαία τάξη έχει σταθερά αποσυντεθεί. Έτσι, τώρα το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και του υπόλοιπου έθνους είναι μεγαλύτερο από ποτέ, και αυτό δημιουργεί μια τεράστια ένταση στην κοινωνία μας.

Στην Καλιφόρνια, τεράστιες ορδές αστέγων κοιμούνται στη σκιά των σπιτιών πολλών εκατομμυρίων δολαρίων κάθε βράδυ.

Και παρόλο που η Καλιφόρνια έχει ξοδέψει 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια για τους άστεγους τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο πληθυσμός των αστέγων στην πολιτεία μόλις συνέχισε να αυξάνεται:

Η Καλιφόρνια έχει ξοδέψει ένα εκπληκτικό ποσό 17,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων προσπαθώντας να καταπολεμήσει την έλλειψη στέγης σε μόλις τέσσερα χρόνια. Όμως, στο ίδιο χρονικό πλαίσιο, από το 2018 έως το 2022, ο πληθυσμός των αστέγων της πολιτείας στην πραγματικότητα αυξήθηκε. Οι μισοί Αμερικανοί που ζουν έξω στους δρόμους, δείχνουν ομοσπονδιακά στοιχεία, ζουν στην Καλιφόρνια.

Σε όλη τη χώρα, η έλλειψη στέγης αυξάνεται. Αλλά η Καλιφόρνια προσθέτει περισσότερους άστεγους κάθε χρόνο από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία. Περισσότεροι από 170.000 αδέσποτοι ζουν τώρα εδώ.

Απλώς σκεφτείτε αυτόν τον αριθμό για μια στιγμή.

Υπάρχουν 170.000 άστεγοι σε μία μόνο πολιτεία.

Και αυτά είναι που μπορούν πραγματικά να μετρήσουν. Είναι πολλά άλλα που δεν έχουν βρεθεί ακόμα ή που δεν θέλουν να μετρηθούν.

Επίσης μόλις μάθαμε πως η οικογενειακή έλλειψη στέγης στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνεται:

Η οικογενειακή έλλειψη στέγης στις ΗΠΑ αυξάνεται ως ανησυχητικό σημάδι για το πώς το αυξανόμενο κόστος των αγαθών, η ολοένα στενότερη προσφορά στέγης και το τέλος των περισσότερων παροχών της εποχής της πανδημίας ασκούν πίεση στους Αμερικανούς.

Περίπου 72.700 άτομα σε οικογένειες με παιδιά αντιμετώπιζαν έλλειψη στέγης σε 20 από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τον Ιανουάριο, αύξηση 37,6% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων που παρείχαν οι δικαιοδοσίες. Στη Νέα Υόρκη, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά δύο τρίτα, ενώ το Σικάγο, η περιφέρεια της Κολούμπια και το Φορτ Γουόρθ του Τέξας, παρουσίασαν επίσης μεγάλες αυξήσεις.

Νόμιζα ότι ο Τζο Μπάιντεν «έφτιαχνε» την οικονομία.

Γιατί λοιπόν αυτός ο αριθμός αυξήθηκε κατά 37,6 τοις εκατό σε μόλις ένα χρόνο;

Κάτι δεν αθροίζεται.

Μια 28χρονη ανύπαντρη μητέρα στην Ουάσιγκτον DC με το όνομα Mercedez Millings δεν έχει σπίτι για τον εαυτό της και τα τέσσερα παιδιά της. Δεδομένου πως είναι τόσο κοντά στο Λευκό Οίκο, ίσως ο Μπάιντεν και η οικογένειά του θα ήταν πρόθυμοι να την πάρουν:

Μεταξύ των αστέγων στην πρωτεύουσα της χώρας είναι η Mercedez Millings, μια 28χρονη ανύπαντρη μητέρα τεσσάρων παιδιών. Παρέδιδε πακέτα και εργάστηκε σε ένα κατάστημα πίτσας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά βίωσε την έλλειψη στέγης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και αναπήδησε μεταξύ της διαμονής στο αυτοκίνητό της και της διαμονής με την οικογένειά της.

Αυτή και τα παιδιά της ζουν σε ένα μεταβατικό πρόγραμμα στέγασης του Στρατού της Σωτηρίας με περίπου 25 άλλες οικογένειες για το μεγαλύτερο μέρος του έτους — και η Millings παρακολουθεί μαθήματα προσωπικής χρηματοδότησης και ανάπτυξης εργατικού δυναμικού. Αλλά ένα μεγάλο εμπόδιο την εμποδίζει να βρει δουλειά: Γέννησε το μικρότερο στο σπίτι της μητέρας της κατά τη διάρκεια της πανδημίας και δεν έλαβε ποτέ επίσημο πιστοποιητικό γέννησης. Χωρίς αυτό, δεν μπορεί να εγγράψει την κόρη της για φροντίδα παιδιών.

Υπάρχουν αμέτρητοι άλλοι σαν αυτήν.

Θα ήθελαν να έχουν σπίτια, αλλά το κόστος στέγασης έχει γίνει πολύ υψηλό.

Όπως ανέφερα χθες, ένας αχρησιμοποίητος χώρος δίπλα σε ένα δωμάτιο πλυντηρίων που έχει μετατραπεί σε "διαμέρισμα" σε ένα κτίριο στην πόλη της Νέας Υόρκης θα σας κοστίσει 2.300 $ το μήνα.

Και στην πραγματικότητα η αγορά ενός σπιτιού είναι πλέον απρόσιτη για δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς.

Η Fed έχει βεβαιωθεί για αυτό αυξάνοντας τόσο δραματικά τα επιτόκια.

Νωρίτερα σήμερα, έπεσα πάνω σε ένα tweet που μοιραζόταν μερικά μαθηματικά στεγαστικών δανείων που είναι απλά εκπληκτικά:

Τα νέα μαθηματικά στεγαστικών δανείων είναι βάναυσα.

Ας υποθέσουμε ότι αγοράζετε ένα σπίτι 1 εκατομμυρίου δολαρίων με μείωση 200.000 $ με επιτόκιο 7% (υποθήκη 800.000 $).

Τα πρώτα τρία χρόνια πληρώνετε 193.000 $ (5.322 $/μήνα.)

Μετά από αυτές τις πληρωμές 193.000 $, η υποθήκη σας $800k είναι τώρα στα $774.5k.

Πληρώσατε 166 χιλιάδες $ σε τόκους, 25,5 χιλιάδες $ σε κεφάλαιο.

Ωχ.

Φυσικά το κόστος στέγασης δεν είναι το μόνο πράγμα που αυξάνεται.

Σύμφωνα με το Zero Hedge, τα ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτων αυξάνονται κατά διψήφια ποσοστά σε όλη τη χώρα:

Η Wall Street Journal διαπίστωσε ότι η Allstate αύξησε τα ασφάλιστρα αυτοκινήτου κατά 40% στη Γεωργία, η Nationwide Mutual Insurance αύξησε τα ποσοστά ασφάλισης κατά 32% στην Καλιφόρνια και η State Farm αύξησε τα επιτόκια στη Νέα Υόρκη κατά 11%. Ο λόγος είναι πως πολλοί από αυτούς τους ασφαλιστές έχουν βιώσει σημαντικές απώλειες τα τελευταία αρκετά χρόνια, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι τα ασφάλιστρα θα συνεχίσουν να αυξάνονται μέχρι το 2024.

Εάν εξακολουθείτε να κερδίζετε τα ίδια χρήματα που κερδίζατε πριν από δύο ή τρία χρόνια, υστερείτε γρήγορα.

Το κόστος ζωής δεν πρόκειται να επιβραδυνθεί για κανέναν από εμάς, και αν δεν μπορείτε να συνεχίσετε αυτό είναι πολύ κακό για εσάς.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, πολλοί Αμερικανοί της μεσαίας τάξης πέφτουν στη φτώχεια και πολλοί φτωχοί Αμερικανοί βρίσκονται στους δρόμους.

Σε όλη την Αμερική, γιγάντιοι καταυλισμοί αστέγων φυτρώνουν σαν μανιτάρια. Εδώ είναι μόνο ένα παράδειγμα:

Μια από τις διάσημες οινοπαραγωγικές περιοχές της Καλιφόρνια έχει έναν καταυλισμό αστέγων που έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση που έχει εγκατασταθεί κοντά στο τοπικό δικαστήριο, σύμφωνα με το Fox News Digital.

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στη διοικητική πανεπιστημιούπολη της κομητείας Sonoma στη Σάντα Ρόζα δείχνουν μπλε σκηνές σε ένα χώρο στάθμευσης όπου μπορούν να ζήσουν έως και 100 άστεγοι. Οι ηγέτες στην κομητεία Sonoma, που βρίσκεται στη φημισμένη οινοπαραγωγική περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια, ενέκριναν φέτος τον καταυλισμό αστέγων που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους μετά από μια δήλωση «κρίσης καταφυγίου». Το διοικητικό συγκρότημα φιλοξενεί διάφορα γραφεία όπως το Ανθρώπινο Δυναμικό της κομητείας Sonoma, τον γραμματέα της κομητείας, το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια και το γραφείο του εισαγγελέα της περιφέρειας.

Εάν έχετε ακόμα πολλά χρήματα, μπορεί να μην σας ενδιαφέρει τι συμβαίνει σε όλους τους άλλους.

Προς το παρόν, όσοι έχουν πολλά μετρητά ζουν την υψηλή ζωή.

Αλλά αυτό δε θα κρατήσει για πολύ.

Έρχεται μια μέρα απολογισμού για τους πλούσιους και θα θρηνήσουν βαθιά καθώς ο τεράστιος πλούτος τους εξαφανίζεται.

Κατά τα πρώτα στάδια αυτής της οικονομικής κρίσης, θα είναι οι φτωχοί που θα πληγούν ιδιαίτερα σκληρά, αλλά τελικά έρχεται μεγάλος πόνος και για εκείνους που βρίσκονται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail