«Κανείς δεν μπορεί να απειλήσει το ισχυρό, ικανό Ιράν»

Freepen.gr - Ο υπουργός Άμυνας, ταξίαρχος Mohammad Reza Ashtiani, λέει ότι το Ιράν έχει επιτύχει ένα επίπεδο ισχύος που κανείς δεν μπορεί να το απειλήσει.

Ο Αστιάνι έκανε τις δηλώσεις στο περιθώριο συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στην Τεχεράνη την Τετάρτη, δύο ημέρες αφότου εκπρόσωπος του Πενταγώνου επιβεβαίωσε ότι ο αμερικανικός στρατός θα στείλει το αντιτορπιλικό USS Thomas Hudner και μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F-35 στην περιοχή του Περσικού Κόλπου «σε απάντηση σε ορισμένα πρόσφατα ανησυχητικά γεγονότα στο Στενό του Ορμούζ».

«Οι ΗΠΑ επιδιώκουν τις δικές τους υποθέσεις. Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν βρίσκεται βασικά σε ένα επίπεδο ισχύος και ικανότητας που κανείς δεν μπορεί να την απειλήσει», είπε.

Ο υπουργός Άμυνας σημείωσε περαιτέρω πως ένα παρόμοιο σημείο επανέλαβε και ο Αρχηγός του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, υποστράτηγος Μοχάμαντ Μπακέρι.

Μιλώντας την Τρίτη, ο Μπακέρι είπε ότι οι εχθροί έχουν εγκαταλείψει τη ρητορική της στρατιωτικής επιλογής κατά του Ιράν τα τελευταία χρόνια λόγω της «βιώσιμης αποτροπής» της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο Ashtiani πρόσθεσε, «Έχουμε περάσει [ακόμα] αυτό το επίπεδο και συνεχίζουμε να παίζουμε τον περιφερειακό και διεθνή μας ρόλο. Όλα αυτά δείχνουν πως η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν προοδεύει και αναπτύσσεται».

Επίσης στις δηλώσεις του ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας συνεργάζεται με εταιρείες που βασίζονται στη γνώση σε μια προσπάθεια να εξοπλίσει τις ιρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με νέα όπλα και να αναβαθμίσει τον υπάρχοντα εξοπλισμό τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail