Η Ρωσία δέχεται πολλές ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, αλλά το Κίεβο και η Δύση τις απορρίπτουν όλες — Λαβρόφ

Freepen.gr - Η Ρωσία συμμερίζεται πολλές από τις προτάσεις των εταίρων της σχετικά με την ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης, αλλά η Δύση και το Κίεβο απορρίπτουν όλες τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στην καθημερινή εφημερίδα Lenta.ru.

«Συμφωνούμε με πολλές από τις προτάσεις των εταίρων μας, όπως η συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η εγκατάλειψη της νοοτροπίας του Ψυχρού Πολέμου, η επίλυση της ανθρωπιστικής κρίσης, η διασφάλιση της ασφάλειας των πυρηνικών σταθμών, ο τερματισμός των μονομερών κυρώσεων και η άρνηση χρήσης η παγκόσμια οικονομία για πολιτικούς σκοπούς», δήλωσε ο Λαβρόφ.

«Ταυτόχρονα, πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι δυτικοί επιμελητές του [Ουκρανού Προέδρου] Βλαντιμίρ Ζελένσκι αρνούνται εντελώς κάθε μορφή αποκλιμάκωσης», συνέχισε. «Το καθεστώς του Κιέβου απέρριψε άμεσα και αμέσως τη δυνατότητα συνομιλιών για ειρηνευτικές πρωτοβουλίες που προτείνουν η Κίνα, η Βραζιλία και οι αφρικανικές χώρες».

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, η Μόσχα έχει «μελετήσει σχολαστικά» όλες τις προτεινόμενες ειρηνευτικές πρωτοβουλίες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail