Η Βραζιλία αντιτίθεται στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία

pixabay / ilanwet
Freepen.gr - Η Βραζιλία είναι κατά της παράδοσης όπλων σε οποιοδήποτε μέρος της σύγκρουσης Ουκρανίας-Ρωσίας, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Μάουρο Βιέιρα. Ο διπλωμάτης προέβλεψε επίσης ότι η ειρήνη θα επιτευχθεί τελικά με τη βοήθεια Εθνών που δεν έχουν πάρει το μέρος κάποιας πλευράς, όπως η Βραζιλία και οι αφρικανικές χώρες.

Σε συνέντευξή του στο RIA Novosti της Ρωσίας που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, ο Βιέιρα τόνισε πως η Μπραζίλια έχει εκφράσει σταθερά την αντίθεσή της στις αποστολές όπλων στο Κίεβο και τη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, "αρκετές χώρες είναι έτοιμες να ενταχθούν" στις ειρηνευτικές προσπάθειες του Προέδρου της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. Ο υπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που προτάθηκαν πρόσφατα από μια ομάδα Αφρικανικών Εθνών.

"Αυτό θα πάρει χρόνο, αλλά ακριβώς αυτό θα οδηγήσει στην ειρήνη για την οποία αγωνιζόμαστε", επέμεινε ο Βιέιρα.

Κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στη Ρώμη τον περασμένο μήνα, ο Πρόεδρος Λούλα υποστήριξε ότι η Ρωσία και η Ουκρανία πρέπει να συμβιβαστούν για να τερματιστεί η σύγκρουση.

"Και τα δύο μέρη πρέπει να πάρουν κάτι. Μόνο οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί γνωρίζουν τι χρειάζονται για να επιτευχθεί ειρήνη", είπε τότε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail