Η αχαλίνωτη διαφθορά είναι ένας λόγος πίσω από την αποτυχημένη προσπάθεια της Ουκρανίας να μπει στο ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Η Ουκρανία πρέπει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς και να ενισχύσει τους θεσμούς της εάν θέλει να είναι επιλέξιμη για ένταξη στο ΝΑΤΟ, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά τη δεύτερη ημέρα της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Η Von der Leyen ενθάρρυνε την Ουκρανία να εφαρμόσει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και υποσχέθηκε την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με την ουγγρική εφημερίδα Magyar Nemzet, η δήλωση της φον ντερ Λάιεν «έλεγε σε απλή γλώσσα πως υπήρχε ακόμη μεγάλη διαφθορά και αδιαφάνεια στους θεσμούς της Ουκρανίας που δεν μπορούσε ακόμη να πάρει το πράσινο φως για ένταξη στο ΝΑΤΟ ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση». 

Ωστόσο, η εφημερίδα σημείωσε επίσης ότι η φον ντερ Λάιεν ανέφερε πως οι προσπάθειες της χώρας εκτιμήθηκαν και ότι είχε σημειώσει μεγάλη πρόοδο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail