Ο πόλεμος στην Ουκρανία μετατοπίζεται αποφασιστικά προς όφελος της Ρωσίας

Ο Βολοντόμιρ Ζελένσκι έλαβε τα άσχημα νέα στο Βίλνιους - παρά τα λόγια ορισμένων μελών του ΝΑΤΟ - οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία αρνούνται να αφήσουν την Ουκρανία να ενταχθεί στο κλαμπ από φόβο μήπως διευρύνουν τον πόλεμο με τη Ρωσία. Μην κάνετε λάθος – το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά η Δύση γνωρίζει την στρατιωτική της αδυναμία και δεν είναι διατεθειμένη ως οργανισμός να διακινδυνεύσει να λάβει μέτρα που θα προκαλούσαν άμεσες μάχες μεταξύ των ρωσικών και των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο απογοητευμένος Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξαπέλυσε μια εξαγριωμένη επίθεση εναντίον των συμμάχων της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ την Τρίτη, καθώς ξεκίνησαν μια σύνοδο κορυφής ακόμα αβέβαιοι πώς να προωθήσουν την προσπάθεια ένταξης του Κιέβου.

Ο Ζελένσκι, ο οποίος θα έρθει στο Βίλνιους κατά τη διάρκεια της διήμερης συνόδου κορυφής, κατήγγειλε ως «παράλογη» την απροθυμία ορισμένων ηγετών του ΝΑΤΟ να παράσχουν ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία.

«Η αβεβαιότητα είναι αδυναμία. Και θα το συζητήσω ανοιχτά στη σύνοδο κορυφής», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter. Η συμμαχία υποστηρίζει την Ουκρανία στη μάχη της ενάντια στη 16μηνη εισβολή της Ρωσίας, αλλά αρκετά μέλη - ιδίως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν - αντιτίθενται στο να δοθεί στην Ουκρανία ένα χρονοδιάγραμμα για ένταξη.

Ωστόσο, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενεργώντας ανεξάρτητα από το ΝΑΤΟ, έδωσαν μια ανόητη και επικίνδυνη υπόσχεση - πρόκειται να παράσχουν στην Ουκρανία πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να χτυπήσουν μέσα στο ρωσικό έδαφος. Φτάσαμε στο σημείο σε αυτόν τον πόλεμο όπου η Δύση παλεύει να αντιμετωπίσει το γεγονός πως το δώρο των τανκς και των όπλων της στην Ουκρανία ήταν μια ολοκληρωτική αποτυχία και επικρατεί πανικός.

Σας ενθαρρύνω να δείτε το βίντεο της Wall Street Journal που δημοσίευσε ο Andrei Martyanov. Τουλάχιστον δύο Αμερικανοί στρατηγοί (συνταξιούχοι) που υπήρξαν μερικοί από τις πιο ένθερμες μαζορέτες και spinmeisters για την ουκρανική επίθεση, παραδέχονται απρόθυμα ότι η επιχείρηση είναι μια αποτυχία. Αυτό το θέτει ήπια. Τα ουκρανικά στρατεύματα, μαζί με τον εξοπλισμό τους, συνθλίβονται.

Η Ρωσία δεν σκύβει πλέον σε αμυντική στάση. Ξεκίνησε τη δική της αντεπίθεση και απολαμβάνει επιτυχία στην απώθηση των ουκρανικών δυνάμεων προς τα πίσω:

🔀 Οι μάχες συνεχίζονται στην πρώτη γραμμή. Στην κατεύθυνση #Starobelsk, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατάφεραν να προχωρήσουν στην περιοχή Zhuravka Balka και κοντά στο #Torskoye, και απέτρεψαν επίσης μια μαζική επίθεση κοντά στην #Dibrova. Στον τομέα #Bakhmut, τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν μια αντεπίθεση κοντά στο #Kleshchiyevka και επίσης απέκρουσαν μια εχθρική επίθεση στην περιοχή της #Berkhovka.

🔀 Σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται στον τομέα #Vremyevka. Οι Ουκρανοί πεζοναύτες προσπαθούν να προχωρήσουν στην περιοχή #Priyutnoye και Grushevaya Balka, όπου στο παρελθόν είχαν καταφέρει να αποκτήσουν έδαφος σε φυτείες. Στο #Ραμποτίνο, ο εχθρός επιτέθηκε ανεπιτυχώς βόρεια του οικισμού, χάνοντας τεθωρακισμένα οχήματα που προμηθεύτηκαν από τη Δύση.

🔀 Στην κατεύθυνση του #Kherson, οι ρωσικές μονάδες συνεχίζουν να πολεμούν Ουκρανούς σαμποτέρ που έχουν αποβιβαστεί στα νησιά και κάτω από τη γέφυρα #Antonovsky. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, μια σιδηροδρομική γέφυρα ανατινάχθηκε βόρεια του #Alyoshki.

Αναμένω ότι η Ρωσία θα εντείνει τις επιθέσεις της σε θέσεις της Ουκρανίας σε καίριες τοποθεσίες κατά μήκος της γραμμής επαφής των 800 μιλίων τις επόμενες δύο εβδομάδες. Ενώ το ΝΑΤΟ προσπαθεί να παράσχει στην Ουκρανία αξιόπιστες πληροφορίες για να προσπαθήσει να βλάψει τις ρωσικές ικανότητες, ο Ζελένσκι και οι στρατηγοί του αντιμετωπίζουν μια σκληρή πραγματικότητα πως η πρώτης τάξεως πληροφορία είναι άχρηστη εάν δεν έχετε το ανθρώπινο δυναμικό ή τον εξοπλισμό για να κάνετε ένα μεγάλο πλήγμα στη ρωσική άμυνα. Ο στρατός της Ουκρανίας γίνεται όλο και πιο αδύναμος με κάθε άκαρπη επίθεση.

Συμφωνώ με τον Αντρέι πως η υποσχεθείσα κλιμάκωση από τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανό να προκαλέσει μια ρωσική απάντηση. Είναι ένα ζήτημα να παρέχουμε κρυφά πιο εξελιγμένα φονικά όπλα στην Ουκρανία. Θυμηθείτε ότι οι Σοβιετικοί το έκαναν στους Αμερικανούς στο Βιετνάμ και οι Ηνωμένες Πολιτείες στους Σοβιετικούς στο Αφγανιστάν. Τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Ρώσοι συμφώνησαν αθόρυβα να ζήσουν με αυτές τις ενέργειες χωρίς να διακινδυνεύσουν την κλιμάκωση σε άμεση σύγκρουση. Συνέχισαν να έχουν κανονικές διπλωματικές επαφές και διαπραγματεύονταν συμφωνίες ελέγχου των όπλων παρά τους κρυφούς πολέμους αντιπροσώπων. Κάθε πλευρά ήξερε τι έκανε η άλλη, αλλά η κάθε πλευρά έλαβε επίσης μέτρα για να προσπαθήσει να κρύψει τις ενέργειές της.

Αυτό που προτείνουν η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια ανοιχτή πρόκληση και, εάν πραγματοποιηθεί, αντιπροσωπεύει μια άμεση επίθεση στη Ρωσία. Ο Πούτιν και τα μέλη της ομάδας εθνικής ασφάλειας του έχουν δώσει ξεκάθαρα μήνυμα πως θα υπάρξει απάντηση. Αυτό σημαίνει ότι εισερχόμαστε σε μια πολύ επικίνδυνη φάση σε αυτόν τον πόλεμο, επειδή η ξέφρενη απόγνωση της Δύσης την οδηγεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις που θα προκαλέσουν αντίποινα. Η Ρωσία δεν πρόκειται να συναινέσει στο να είναι σάκος του μποξ. Κάποια στιγμή αναμένω ότι ο Πούτιν θα διατάξει τον ρωσικό στρατό να αρχίσει να καταρρίπτει εξελιγμένα drones ISR των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και να διακόψει, αν όχι να εξαλείψει, το δίκτυο Starlink του Έλον Μασκ. Η Ρωσία είναι επίσης πιθανό να επιτεθεί και να καταστρέψει Κοινά και Τακτικά Επιχειρησιακά Κέντρα στην Ουκρανία ως μέρος της συνολικής προσπάθειάς της να υποβαθμίσει την ικανότητα της Ουκρανίας να διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις.

Η Ρωσία φέρεται να έπληξε το λιμάνι της Οδησσού (Δευτέρα 10/7) με πυραυλικό πλήγμα ως προοίμιο για τον τερματισμό της συμφωνίας για τα σιτηρά και τη διεκδίκηση του ελέγχου της στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτό θα είναι ένα πλήγμα για την Ουκρανία και την Τουρκία και η Δύση δεν μπορεί να κάνει σε απάντηση χωρίς να δημιουργήσει ένα casus belli για τη Ρωσία να χτυπήσει στόχους όπου βρίσκονται σύμβουλοι του ΝΑΤΟ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail