«Ο νέος πύραυλος του Ιράν αχρηστεύει τα εχθρικά αεροπλανοφόρα»

Freepen.gr - Ο νέος ναυτικός πύραυλος κρουζ μεγάλης εμβέλειας του Ιράν θα αναγκάσει τα εχθρικά αεροπλανοφόρα να μείνουν τουλάχιστον 2.000 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της χώρας, καθιστώντας τα μαχητικά αεροσκάφη στα πολεμικά πλοία πρακτικά αναποτελεσματικά, δήλωσε ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού του IRGC, γράφει το πρακτορείο tasnimnews.com.

Το Ναυτικό του Ιράν και το Πολεμικό Ναυτικό των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης παρέλαβαν τον στρατηγικό πύραυλο κρουζ «Abu Mahdi» σε μια τελετή στην οποία συμμετείχαν ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι την Τρίτη.

Με βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων, ο πύραυλος θα επεκτείνει τη ζώνη κάλυψης της ναυτικής άμυνας του Ιράν αρκετές φορές και θα επιτρέψει στις ναυτικές μονάδες να διευρύνουν το επιχειρησιακό τους βεληνεκές.

Σε σχόλια στην εκδήλωση, ο Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού του IRGC αντιναύαρχος Αλί Ρεζά Τανγκσίρι είπε πως ένα κύριο χαρακτηριστικό του νέου πυραύλου είναι να κρατά τον εχθρό μακριά από τις ιρανικές ακτές.

«Μπορούμε να εκτοξεύσουμε τον πύραυλο Abu Mahdi από βαθιά μέσα στη χώρα. Ο πύραυλος έχει διπλό αναζητητή και εκτελεί με επιτυχία τον ηλεκτρονικό πόλεμο εναντίον του εχθρού», είπε ο στρατηγός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail