Η Ουκρανία αλλάζει την πολεμική τακτική σε μια που θα της προκαλέσει περισσότερες απώλειες

ukrinform.net
Μετά από ένα μήνα αποτυχημένων προσπαθειών να φτάσει στις ρωσικές αμυντικές γραμμές, η ουκρανική πλευρά έχει κολλήσει. Οι δυνάμεις της δεν μπορούν να περάσουν ούτε τη ζώνη ασφαλείας μπροστά από τις ρωσικές γραμμές. Η μακροχρόνια προωθούμενη αντεπίθεση, που ξεκίνησε υπό την πίεση της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ, αναμφίβολα απέτυχε. Καθώς έχει προκαλέσει τεράστιες απώλειες χωρίς ουσιαστικά κέρδη, ο ουκρανικός στρατός αλλάζει τώρα την τακτική του.

Moon of Alabama / Παρουσίαση Freepen.gr

Χθες ο γραμματέας του Ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, Oleksiy Danilov, έγραψε στο Twitter στα αγγλικά και τα ρωσικά:

Σε αυτό το στάδιο των ενεργών εχθροπραξιών, οι αμυντικές δυνάμεις της Ουκρανίας εκπληρώνουν το υπ' αριθμόν ένα καθήκον – τη μέγιστη καταστροφή ανθρώπινου δυναμικού, εξοπλισμού, αποθηκών καυσίμων, στρατιωτικών οχημάτων, θέσεων διοίκησης, πυροβολικού και δυνάμεων αεράμυνας του ρωσικού στρατού. Οι τελευταίες μέρες ήταν ιδιαίτερα γόνιμες. Τώρα ο πόλεμος της καταστροφής είναι ίσος με τον πόλεμο των χιλιομέτρων. Περισσότερο κατεστραμμένο σημαίνει πιο απελευθερωμένο. Όσο πιο αποτελεσματικό το πρώτο, τόσο περισσότερο το δεύτερο. Ενεργούμε ήρεμα, σοφά, βήμα προς βήμα.

μεγαλύτερη ανάλυση

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε περισσότερους πυραύλους στην πόλη Ντόνετσκ και στις περιοχές Μπελγκογκράντ και Κουρσκ της Ρωσίας.

Ο πόλεμος φθοράς είναι φυσικά αυτό που έχει ασκήσει η Ρωσία τους τελευταίους δώδεκα μήνες καταστρέφοντας συστηματικά ουκρανικές δυνάμεις, ειδικά πυροβολικό και προμήθειες όπλων κατά μήκος της πρώτης γραμμής καθώς και βαθιά μέσα στην Ουκρανία. Όταν και οι δύο πλευρές δεσμεύονται σε πόλεμο φθοράς, όπως στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η πλευρά με περισσότερους πόρους συνήθως θα κερδίσει. Σε αυτή τη σύγκρουση αυτή η πλευρά είναι χωρίς αμφιβολία η ρωσική.

Η ουκρανική ηγεσία αρνείται βαθιά αυτό το γεγονός:

Αναφορά Clash @clashreport - 9:12 UTC · 5 Ιουλίου 2023

Oleksandr Syrskyi, διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας:

Η αντεπίθεση εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο. Η διοίκηση διαβεβαιώνει πως ο Μπαχμούτ θα απελευθερωθεί και οι απώλειες των Ρώσων είναι 8-10 φορές μεγαλύτερες από τις ουκρανικές.

Τους τελευταίους μήνες η ρωσική πλευρά εκτόξευσε δέκα φορές περισσότερα πυρομαχικά από την ουκρανική. Η Ρωσία εκτελεί επίσης μια αποκλειστική αποστολή αντι-συστοιχιών που σκοτώνει ουκρανικά συστήματα πυροβολικού.

Στο σύγχρονο πόλεμο, το πυροβολικό προκαλεί περίπου τα τρία τέταρτα όλων των απωλειών. Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από την ουκρανική πλευρά είναι επομένως περίπου 10 φορές μεγαλύτερος από ό,τι στη ρωσική πλευρά. Η πρώτη φορά που έγραψα για αυτό ήταν το Μάιο του 2022. Το θέμα συνεχίστηκε μέχρι το Δεκέμβριο και πιο πρόσφατα.

Ο Syrsky πιθανότατα θα το ξέρει αυτό, αλλά πρέπει να πει ψέματα για να μην σπρώξει το ηθικό των στρατευμάτων του κάτω από το σημείο παγώματος.

Για πραγματικό πόλεμο φθοράς, ο ουκρανικός στρατός θα έπρεπε να υποχωρήσει για να χτίσει καλά αμυντικές γραμμές και στη συνέχεια να προσπαθήσει να συγκρατήσει ό,τι αποφασίσουν οι Ρώσοι να τους περάσουν. Δεν υπάρχει ακόμη ένδειξη πως η Ουκρανία το κάνει αυτό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail