Η Πολωνία ελπίζει να πείσει τους εταίρους του ΝΑΤΟ για την ανάγκη της να έχει πυρηνικά όπλα στη χώρα

Freepen.gr - Οι αρχές της Πολωνίας σκοπεύουν να πείσουν τους εταίρους του ΝΑΤΟ με την πάροδο του χρόνου για την ανάγκη ανάπτυξης πυρηνικών όπλων στη χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος Nuclear Sharing, δήλωσε ο πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki σε μια ενημέρωση.

«Η επιμονή θα επιτύχει ένα δύσκολο ή απίθανο στόχο», είπε ο πρωθυπουργός, σχολιάζοντας την ερώτηση πως οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει τις συνομιλίες για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων με την Πολωνία.

Όταν η Ρωσία ανακοινώνει σχέδια για ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, η Πολωνία «θέλει επίσης να έχει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας», είπε ο Morawiecki. "Προσπαθούμε να ενισχύσουμε την ασφάλεια. Το πυρηνικό μοίρασμα, το πρόγραμμα κοινής χρήσης πυρηνικών όπλων, θα ενισχύσει σοβαρά την ασφάλειά μας", σημείωσε.

«Θα μιλήσουμε με τους συμμάχους μας», πρόσθεσε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail