Η Κίνα απαγορεύει τα τρόφιμα από την Ιαπωνία ως απάντηση στην απελευθέρωση νερού στη Φουκουσίμα

pixabay / we-o_rd35vfjgdnyzud3fw
Freepen.gr - Οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν την εισαγωγή προϊόντων από 10 νομούς της Ιαπωνίας μετά την απόφαση του Τόκιο να πετάξει μολυσμένο νερό από τον πυρηνικό σταθμό Fukushima-1 στη θάλασσα, ανακοίνωσε την Παρασκευή η κύρια τελωνειακή διοίκηση της Κίνας.

«Για να αποτραπεί η εισαγωγή ιαπωνικών τροφίμων στην Κίνα που έχουν μολυνθεί από ακτινοβολία και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εισαγόμενων τροφίμων για τους Κινέζους καταναλωτές, τα κινεζικά τελωνεία επιβάλλουν απαγόρευση στην εισαγωγή τροφίμων από δέκα νομούς της Ιαπωνίας, συμπεριλαμβανομένης της Φουκουσίμα», σημειώνει η δήλωση που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του οργανισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης WeChat.

Όσον αφορά τα τρόφιμα από άλλες περιοχές της Ιαπωνίας, ιδίως τα υδρόβια προϊόντα, τα κινεζικά τελωνεία θα ενισχύσουν τη ρύθμιση και τον έλεγχο των συνοδευτικών εγγράφων, θα διενεργήσουν διεξοδική επιθεώρηση όλων των εισαγόμενων προϊόντων ανεξαιρέτως και θα ενισχύσουν τον έλεγχο για την περιεκτικότητα σε ραδιενεργές ουσίες.

«Αυτή τη στιγμή, το θέμα της απόρριψης μολυσμένου νερού από την Ιαπωνία έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής του κόσμου και έχει επίσης προκαλέσει ανησυχίες στους Κινέζους καταναλωτές για την ασφάλεια των τροφίμων που εισάγονται από την Ιαπωνία», ανέφερε το υπουργείο.

Ταυτόχρονα, η δήλωση της διοίκησης δεν ανέφερε από ποια ημερομηνία αρχίζει να ισχύει η απαγόρευση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail