Η μετανάστευση είναι ο βασικός παράγοντας πίσω από τις εκτεταμένες ταραχές στη Γαλλία, λέει Ούγγρος εμπειρογνώμονας

Firefighters use a water hose on a burned bus in Nanterre, outside Paris, France, Saturday, July 1, 2023. (ΑΡ Ρhoto/Lewis Jοly)
Freepen.gr - Η μετανάστευση στη Γαλλία οδηγεί σε ταραχές στους δρόμους, δήλωσε στο M1 News το απόγευμα της Κυριακής ο Βίκτορ Μαρσάι, ειδικός από το Ουγγρικό Ινστιτούτο Ερευνών για τη Μετανάστευση, γραφεί η ιστοσελίδα rmx.news.

«Στη Γαλλία, τις τελευταίες δεκαετίες, υπήρξαν αρκετές ταραχές στους δρόμους, όπως η σημερινή, που αφορούσαν κυρίως νέους μετανάστες που δεν είναι ενσωματωμένοι στην κοινωνία, δεν πηγαίνουν σχολείο, δεν έχουν δουλειά και αναζητούν τα δικαιώματά τους μέσω διαδηλώσεων στους δρόμους», είπε ο Μαρσάι.

Πρόσθεσε πως η ένταξη των μεταναστών δεύτερης και τρίτης γενιάς είναι επίσης δύσκολη και ότι όσοι έφτασαν τα τελευταία χρόνια είναι ακόμη πιο δύσκολοι. Σύμφωνα με τον Marsai, οι επαναλαμβανόμενες ταραχές στους δρόμους στη Γαλλία δείχνουν πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι η μετανάστευση και τι πρόκληση είναι να ενσωματωθούν αυτοί οι μετανάστες στη γαλλική κοινωνία.

Ερωτηθείς τι θα συνεπάγεται η προτεινόμενη υποχρεωτική ποσόστωση μεταναστών από την Επιτροπή της ΕΕ, ο εμπειρογνώμονας είπε: «Εάν το σχέδιο εφαρμοστεί, ο αριθμός των αιτήσεων και των διαδικασιών προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ θα αυξηθεί απότομα».

Ήδη πέρυσι, υπήρξαν περισσότερες από 250.000 απόπειρες παράνομης εισόδου στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας, που σημαίνει περισσότεροι από 100.000 παράνομοι μετανάστες. Τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν είναι σε θέση να χειριστούν τόσες πολλές διαδικασίες ασύλου, δήλωσε ο Βίκτορ Μαρσάι στο ειδησεογραφικό κανάλι M1. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail