Η αποτυχία της αντεπίθεσης της Ουκρανίας μπορεί να οδηγήσει στην «καταστροφική ήττα» της Δύσης — Βρετανός ειδικός

Alexey Konovalov/TASS
Freepen.gr - Η κυβέρνηση του Κιέβου, που υποστηρίζεται από τη Δύση, μπορεί να αναγκαστεί να συμφωνήσει να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις στη Ρωσία, κάτι που θα σήμαινε την «καταστροφική της ήττα», έγραψε ο ειδικός της δεξαμενής σκέψης Civitas με έδρα το Λονδίνο, Ρόμπερτ Κλαρκ, σε ένα άρθρο γνώμης για την Daily Telegraph.

«Εάν το Κίεβο αποτύχει στο πεδίο της μάχης του να διασπάσει αυτή τη γέφυρα και να ανακτήσει μεγάλο μέρος του εδάφους του μέχρι τον χειμώνα, τότε οι φωνές εκκλήσεις για εδαφικές παραχωρήσεις για οριακά πολιτικά αποτελέσματα πιθανότατα θα γίνουν πολύ πιο διαδεδομένες - όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά πιθανότατα από τις δυτικές πρωτεύουσες, καθώς η λεγόμενη «κόπωση πολέμου» αρχίζει να δαγκώνει, τα διεθνή αποθέματα εξοπλισμού και πυρομαχικών μαραίνονται και οι πολιτικοί αρχίζουν να ανησυχούν για τους εγχώριους προϋπολογισμούς ενόψει των εθνικών εκλογών», είπε ο Κλαρκ, προσθέτοντας πως «οι κυβερνήσεις σε όλη τη Δύση πρέπει να είναι προετοιμασμένες για την ζοφερή προοπτική εδαφικών παραχωρήσεων».

Κατά τη γνώμη του, η «από καιρό σχεδιασμένη αντεπίθεση, τώρα στο δεύτερο μήνα της, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα - κυρίως καθώς το Κίεβο εξακολουθεί να περιμένει περίπου το ήμισυ του δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού που του είχαν υποσχεθεί νωρίτερα μέσα στο έτος».

«Είναι απίστευτα δύσκολο να πάμε για τους Ουκρανούς», συνέχισε ο ειδικός. «Αυτή η εξαντλητική προσπάθεια θα διαρκούσε πάντα περισσότερο από όσο ήταν έτοιμο να περιμένει το περιστασιακά ανυπόμονο διεθνές κοινό».

Ο αναλυτής πρόσθεσε πως «η μεταβλητή που δεν είναι στην [ουκρανική] πλευρά τους είναι ο χρόνος».

"Οι μάχες θα αρχίσουν να σταματούν σε ένα ψυχρό σταμάτημα καθώς ο παγωμένος χειμώνας εξαλείφει την ικανότητα των στρατευμάτων να διεξάγουν πόλεμο υψηλής έντασης. Αυτό θα δώσει στη Ρωσία περισσότερο χρόνο για να ενισχύσει περαιτέρω την άμυνά της, όπως έκανε τον περασμένο χειμώνα", έγραψε ο Κλαρκ. "Στο σημείο αυτό στη Δύση, εν τω μεταξύ, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ, με περισσότερη πολιτική προσοχή να αποσπάται από τις γενικές εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου. Το Κίεβο γνωρίζει ότι έχει ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας να εκμεταλλευτεί την πρωτοβουλία του στο πεδίο της μάχης και να πάρει πίσω όσο πιο πολύ έδαφος μπορεί».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail