Οι ΗΠΑ δεσμεύουν σχεδόν 120 εκατομμύρια δολάρια σε αραβικές πρωτοβουλίες ομαλοποίησης για το Ισραήλ

Freepen.gr - Η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ πρότεινε νέα νομοθεσία στις 21 Ιουλίου για να ενισχύσει τις προσπάθειες εξομάλυνσης μεταξύ του Ισραήλ και των αραβικών χωρών, δεσμεύοντας σχεδόν 120 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση και ονομάζοντας τη Σαουδική Αραβία ως βασική υποψήφια.

Ο νόμος για την περιφερειακή ολοκλήρωση και εξομάλυνση επιδιώκει να ενθαρρύνει τον αραβικό κόσμο να στερεοποιήσει τους διπλωματικούς δεσμούς με το Ισραήλ.

Ο αμερικανός γερουσιαστής Bob Menendez παρατήρησε ότι «αυτό το νομοσχέδιο αξιοποιεί τη δυναμική που αναδιαμορφώνει βαθιά τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική», προσθέτοντας, «Η περαιτέρω ολοκλήρωση σε αυτήν την περιοχή, που χαρακτηρίζεται από σύγκρουση και διχόνοια, πρέπει να είναι πυλώνας της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ που προχωρά. Θα παραμείνει μια περιοχή που είναι κρίσιμη για τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ και θα πρέπει να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες που αυξάνουν τη σταθερότητα και την ευημερία για τους εταίρους μας και τους πολίτες της περιοχής».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν  φιλοξένησε  στον Λευκό Οίκο τον Ισραηλινό Πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail