Πάνω από 1 στα 5 νεογέννητα έλαβαν ισλαμικό όνομα στη Γαλλία πέρυσι, σχεδόν το 60% στα προάστια του Παρισιού

pixabay / ajuprasetyo
Freepen.gr - Ο αριθμός των νεογέννητων μωρών που έλαβαν ισλαμικό όνομα στη Γαλλία αυξήθηκε το 2022 στο 21,8 τοις εκατό σε εθνικό επίπεδο, σημειώνοντας άνοδο κατά 1,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπως γράφει το REMIX.

Τα δεδομένα ονομάτων γέννησης που δημοσιεύονται ετησίως από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικών και Οικονομικών Μελετών (INSEE), αναλύονται για οκτώ συναπτά έτη από τον ιστότοπο Fdesouche press review, ο οποίος υπογραμμίζει την αυξανόμενη αύξηση των γεννήσεων που καταγράφονται σε ολόκληρη τη Γαλλία με ισλαμικό όνομα.

Από το 1997, το ποσοστό έχει υπερτριπλασιαστεί από 7 τοις εκατό όλων των νεογνών σε 21,8 τοις εκατό πέρυσι, αλλά η άνοδος είναι πολύ πιο έντονη σε ορισμένες συγκεντρωμένες περιοχές της χώρας.

Για παράδειγμα, στο Île-de-France, την πολυπληθέστερη από τις 18 περιφέρειες της Γαλλίας, ο αριθμός των νεογνών που εγγράφηκαν με ισλαμικό όνομα ήταν 33,6 τοις εκατό πέρυσι, αυξημένος κατά 7,7 τοις εκατό σε μια δεκαετία. Μια βαθύτερη ανάλυση δείχνει ότι το διαμέρισμα Seine-Saint-Denis, ένα προάστιο του Παρισιού στα βορειοανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας, έχει το μεγαλύτερο ποσοστό με το 58,3 τοις εκατό όλων των νεογνών να έχουν μουσουλμανικό όνομα.

 

Πηγή: Fdesouche

Το Val-d'Oise, επίσης διαμέρισμα στην περιοχή Île-de-France στα βόρεια του Παρισιού, κατέγραψε ποσοστό 40,8%, ενώ το Val-de-Marne, στα νότια της πρωτεύουσας, σημείωσε 38,2%.

Το Île-de-France ως περιοχή ανέφερε το υψηλότερο μέσο ποσοστό 33,6%, ακολουθούμενη από την Provence-Alpes-Côte d'Azur, η οποία περιλαμβάνει την πόλη της Μασσαλίας, που ήρθε δεύτερη με 23,4%.

Εν τω μεταξύ, η περιοχή της Βρετάνης, στα βορειοδυτικά της χώρας, κατέγραψε τις λιγότερες γεννήσεις με μουσουλμανικά ονόματα στο 8,9%, από 4,6% το 2012.

Το διαμέρισμα του Cantal, που βρίσκεται στην καρδιά των Άλπεων στην περιοχή Auvergne-Rhône-Alpes, είχε τη μικρότερη συγκέντρωση ισλαμικών γεννήσεων με μόλις 2,1 τοις εκατό.

Η ανάλυση, που επικυρώθηκε το 2019 από τον Jérôme Fourquet, Γάλλο πολιτικό επιστήμονα και διευθυντή της διεθνούς εταιρείας δημοσκοπήσεων και ερευνών αγοράς IFOP από το 2011, προσδιορίζει δύο κατηγορίες ισλαμικών ονομάτων. Η πρώτη είναι γνωστή ως «αυστηρά μουσουλμανικά πρώτα ονόματα» όπως περιγράφεται στο Κοράνι, επιπλέον μιας δεύτερης κατηγορίας με την ένδειξη «Συμβατά με τον Ισλάμ πρώτα ονόματα» για τα οποία το ήμισυ αυτού του αριθμού περιλαμβάνεται στην καταμέτρηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail