Η Αυστραλία μπορεί να στείλει δεκάδες αποσυρθέντα αεροσκάφη F/A-18 στην Ουκρανία με τη συναίνεση των ΗΠΑ

pixabay / torcasiojohn
Freepen.gr - Η Αυστραλία συζητά με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ουκρανία την πιθανή δωρεά 41 μαχητικών αεροσκαφών F/A-18 Hornet στο Κίεβο, ανέφερε η εφημερίδα Australian Financial Review επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Ο Αυστραλός στρατιωτικός ειδικός Ρόμπερτ Πότερ επιβεβαίωσε τις συνομιλίες, αλλά τόνισε πως τα μέρη δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε συγκεκριμένη συμφωνία. Σύμφωνα με πηγές κοντά στις συνομιλίες, η Ουάσιγκτον αξιολογεί θετικά τη μεταφορά του αεροσκάφους. Απαιτείται η συναίνεση των ΗΠΑ σε αυτό το θέμα, καθώς κατέχει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στα μαχητικά αεροσκάφη.

Τα αεροπλάνα έχουν αχρηστευτεί από τον αυστραλιανό στρατό και, εάν δε δοθούν στην Ουκρανία, θα διαλυθούν ή θα πωληθούν σε ιδιωτική αεροπορική εταιρεία για εκπαίδευση πιλότων. Σύμφωνα με ενημερωμένη πηγή, τα μαχητικά αεροσκάφη μπορούν να αποκατασταθούν και να είναι έτοιμα για υπηρεσία εντός τεσσάρων μηνών. Ωστόσο, σημειώνεται πως ορισμένα από τα αεροπλάνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για ανταλλακτικά.

Προηγουμένως αναφέρθηκε ότι η Αυστραλία διέθετε αρκετές δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη F/A-18A/B που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και αρκετά χρόνια και βρίσκονται αποθηκευμένα. Το Drive έγραψε επανειλημμένα ότι η μεταφορά αυτών των μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία θα ήταν η πιο λογική απόφαση.

Εν τω μεταξύ, ομάδες Ουκρανών πιλότων επιλέχθηκαν για εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θα μάθουν να πετούν με σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ, σύμφωνα με το CNN.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail