Τα βάσανα είναι εκτός πλαισίου

Τα πράγματα έχουν πάρει μια τροπή προς το χειρότερο. Τους τελευταίους μήνες, η οικονομική δραστηριότητα μειώνεται σε όλη τη χώρα και αυτή η πτώση φαίνεται να επιταχύνεται. Μόλις μάθαμε ότι το ακαθάριστο εγχώριο εισόδημα έχει πλέον μειωθεί για δύο συνεχόμενα τρίμηνα και ο δείκτης κορυφαίων οικονομικών δεικτών του Conference Board πέφτει πλέον για 13 συνεχόμενους μήνες. Δυστυχώς, όταν οι οικονομικές συνθήκες επιδεινώνονται, είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο χαμηλό άκρο της οικονομικής πυραμίδας που πλήττονται περισσότερο.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Χάρη στο ταχέως αυξανόμενο κόστος διαβίωσής μας, βλέπουμε μια δραματική έκρηξη στον αριθμό των «εργαζομένων αστέγων» που ζουν έξω από τα οχήματά τους σε καθημερινή βάση, παρόλο που αυτή τη στιγμή εργάζονται.

Συγκεκριμένα, οι «κοινότητες» των RV που ξεπηδούν από ακτή σε ακτή αρχίζουν να τραβούν αρκετή προσοχή:

Ο ιδιοκτήτης μιας εταιρείας λεωφορείων για πάρτι, οι δεσμοφύλακες του νησιού Rikers και ένας εργάτης της Amazon είναι μόνο μερικοί από τους εκλεκτικούς που έχουν δημιουργήσει μια κοινότητα «εργαζομένων αστέγων» που ζουν εκτός RV στο τμήμα Astoria του Queens της Νέας Υόρκης.

Παρόμοιες κοινότητες έχουν δημιουργηθεί σε όλες τις ΗΠΑ από τη Νέα Αγγλία μέχρι την Καλιφόρνια, όπου οι άνθρωποι έχουν επιλέξει ένα νομαδικό τρόπο ζωής εν μέσω μιας εθνικής κρίσης κόστους ζωής.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους σηκώνονται και πάνε στη δουλειά το πρωί.

Στην πραγματικότητα, η Daily Mail μίλησε με έναν άνδρα που στην πραγματικότητα «εργάζεται για ένα νοσοκομείο της Νέας Υόρκης»:

Ο κάτοικος Paul Reevers περιέγραψε τον εαυτό του ως «εργαζόμενος άστεγος». Είπε ότι έχει δουλειά αλλά το ενοίκιο ανέβηκε πολύ και δεν μπορούσε πλέον να αντέξει οικονομικά ένα διαμέρισμα.

Ο Reevers, ο οποίος εργάζεται σε ένα νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, είπε πως πήρε ένα δάνειο και αγόρασε το RV του.

Εάν εργάζεστε σε νοσοκομείο, θα πρέπει να έχετε τη δυνατότητα να αντέξετε οικονομικά ένα μέρος για να ζήσετε.

Αλλά αυτή είναι η χώρα μας τώρα.

Καταστρέφουμε απόλυτα τη μεσαία τάξη και ως αποτέλεσμα έχουμε τώρα στα χέρια μας μια τεράστια κρίση αστέγων:

Ο Insider Monkey, ένας ιστότοπος οικονομικών, αποκάλυψε μια λίστα με τις 30 κορυφαίες πόλεις παγκοσμίως με τον υψηλότερο πληθυσμό αστέγων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μια χούφτα από τις πόλεις των ΗΠΑ στη λίστα διοικούνται από προοδευτική ηγεσία, κάτι που μπορεί να μην εκπλήσσει τους αναγνώστες. Ενώ είναι προφανές ότι ορισμένα άτυχα άτομα αντιμετωπίζουν έλλειψη στέγης, μια τάση που επιδεινώθηκε από τις πρόσφατες πληθωριστικές πιέσεις και μια κρίση τοξικομανίας, ορισμένες φιλελεύθερες πολιτικές επέτρεψαν σε άλλους να διατηρήσουν τον νομαδικό τρόπο ζωής τους με τα κεφάλαια των φορολογουμένων.

Ο Insider Monkey ανακάλυψε ότι η Νέα Υόρκη είναι το νούμερο 5 στη λίστα, με άστεγους περίπου 69.000. Ακολουθεί το Σικάγο, στο νούμερο 7 με 65.611. Η Ουάσιγκτον, DC, είναι το νούμερο 8 με 57.416, το Λος Άντζελες νούμερο 13 με 41.980 και το Σαν Φρανσίσκο νούμερο 14 με 38.000.

Δεν έχει σημασία τι αντιμετωπίζουμε εσείς ή εγώ αυτήν την στιγμή, τουλάχιστον δεν κοιμόμαστε στους δρόμους.

Πρέπει λοιπόν να μετράμε τις ευλογίες μας.

Η πείνα αυξάνεται επίσης γρήγορα σε όλη την Αμερική. Αυτήν την στιγμή, αριθμός ρεκόρ ανθρώπων έρχεται για βοήθεια σε μια τράπεζα τροφίμων στην περιοχή του Σιάτλ:

Από το Μάρτιο, η τράπεζα τροφίμων έχει σπάσει το ρεκόρ της τρεις φορές για τον υψηλότερο αριθμό ατόμων που εξυπηρετούνται σε μια ημέρα από το 2019, όταν ο οργανισμός άρχισε να επιτρέπει τρεις επισκέψεις το μήνα. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι όπως ο Τζόουνς που δεν έχουν πάει στην τράπεζα τροφίμων εδώ και χρόνια, εμφανίζονται, είπε ο Κρίστιαν.

«Αυτό είναι δύσκολο για αυτούς. ένιωσαν ότι είχαν ξεπεράσει το όριο της φτώχειας, είχαν κάποια σταθερότητα, αλλά, «Εδώ είναι 2023 και εδώ είμαι πίσω στη γραμμή τροφίμων και ζητάω βοήθεια από ξένους», είπε ο Κρίστιαν.

Και στη Βοστώνη, η ουρά για φαγητό ένα πρόσφατο πρωινό του Σαββατοκύριακου «είχε το μήκος δύο γηπέδων ποδοσφαίρου»:

Η γραμμή έξω από το Αμερικάνικο Ερυθρό Σταυρό της Βοστώνης το πρωί του Σαββάτου εκτεινόταν σε μήκος δύο γηπέδων ποδοσφαίρου.

Ο αριθμός των ατόμων που καταθέτουν την αποθήκη της βιομηχανικής ζώνης με κόκκινο τούβλο μερικές ημέρες υπερβαίνει τώρα τις χειρότερες περιόδους της πανδημικής οικονομικής κρίσης και τον Απρίλιο είχε τη δεύτερη μεγαλύτερη μηνιαία κίνηση από τότε που άνοιξε το 1982, σύμφωνα με τον David Andre, διευθυντή. .

Γινόμαστε μάρτυρες τόσων πολλών δεινών σε όλη τη χώρα αυτήν την στιγμή.

Και υπάρχουν τόσοι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν στο χείλος της καταστροφής.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, περίπου το 38,5 τοις εκατό των ενηλίκων των ΗΠΑ αντιμετώπισαν «κάποια μορφή δυσκολίας στην κάλυψη δαπανών μεταξύ 26 Απριλίου και 8 Μαΐου»:

Μια μεγάλη μερίδα Αμερικανών καταναλωτών αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες καθώς αντιμετωπίζει αυξημένο κόστος διαβίωσης, υψηλή χρήση πιστωτικών καρτών και δύο χρόνια αρνητικής αύξησης των πραγματικών μισθών. Αυτή η τέλεια καταιγίδα θα μπορούσε να αποδεκατίσει οικονομικά εύθραυστα νοικοκυριά στην επόμενη ύφεση.

Έως και 89,1 εκατομμύρια Αμερικανοί ενήλικες (ή περίπου το 38,5%) βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν κάποια μορφή δυσκολίας στην κάλυψη δαπανών μεταξύ 26 Απριλίου και 8 Μαΐου, σύμφωνα με το Bloomberg, επικαλούμενο νέα στοιχεία από την Έρευνα Σφυγμών Οικογενειών. Αυτό είναι αυξημένο από 34,4% το 2022 και 26,7% την ίδια περίοδο το 2021.

Φυσικά αυτό είναι μόνο η αρχή.

Καθώς συνεχίζω να προειδοποιώ τους αναγνώστες μου, τα πράγματα θα γίνουν τελικά πολύ χειρότερα .

Ένα πράγμα που πρέπει να προσέξετε αυτή την εβδομάδα είναι εάν η συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους θα μπορέσει ή όχι να περάσει από το Κογκρέσο.

Ο Κέβιν Μακάρθι είναι βέβαιος ότι έχει τις ψήφους που χρειάζεται για να περάσει η συμφωνία από τη Βουλή, αλλά ορισμένοι συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι δεσμεύονται να κάνουν ό,τι μπορούν για να το σταματήσουν:

Σε άλλο σημείο εντός του κόμματός του, ο βουλευτής Chip Roy από το Τέξας χαρακτήρισε τη συμφωνία «σάντουιτς» και είπε ότι είχε μιλήσει με αρκετούς συναδέλφους του που δεν σκοπεύουν να ψηφίσουν τη συμφωνία.

Ο βουλευτής Ραλφ Νόρμαν, μέλος της συντηρητικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Ελευθερία της Βουλής από τη Νότια Καρολίνα, χαρακτήρισε τη συμφωνία «παράνοια» και είπε ότι «δεν θα ψηφίσει για να χρεοκοπήσει τη χώρα μας».

Εάν η συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους απορριφθεί, θα εντυπωσιαστώ πολύ.

Αλλά θα έριχνε επίσης την οικονομία μας σε ένα τεράστιο βραχυπρόθεσμο χάος.

Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε και να δούμε τι θα συμβεί.

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και να συμβεί στην Ουάσιγκτον δεν πρόκειται να αλλάξει θεμελιωδώς τη μακροπρόθεσμη τροχιά μας, και αυτό σημαίνει πως έρχονται πολύ περισσότερα δεινά τις επόμενες ημέρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail