Επιδρομές drones στη Μόσχα - Επιδρομές πυραύλων στην Ουκρανία

pixabay / joneybrain
Στις 30 Μαΐου η ρωσική κυβέρνηση αποκάλυψε ορισμένους αριθμούς και πληροφορίες σχετικά με την «Ειδική Στρατιωτική Επιχείρησή» της.

Moon of Alabama  / Παρουσίαση Freepen.gr

Η σημερινή 'έκθεση κλόμπερ' του Υπουργείου Άμυνας οδηγεί σε αυτό (αυτόματη μετάφραση):

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν ομαδικά πλήγματα χρησιμοποιώντας όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας από αέρος σε κεντρικά σημεία λήψης αποφάσεων όπου, υπό την καθοδήγηση ειδικών από δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, σχεδιάζονταν τρομοκρατικές ενέργειες σε ρωσικό έδαφος.

Όλοι οι προκαθορισμένοι στόχοι χτυπήθηκαν.

Τα «κεντρικά σημεία λήψης αποφάσεων» είναι τα υπουργεία και τα κεντρικά γραφεία. Αυτά μέχρι στιγμής δεν ήταν στόχοι. Περισσότερα για αυτό παρακάτω.

Ο υπουργός Άμυνας Σόιγκου είχε τηλεδιάσκεψη με την στρατιωτική διοίκηση και σημείωσε:

"Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προκαλούν αποτελεσματικό αντίκτυπο πυρός στον εχθρό. Οι απώλειές του μόνο αυτόν τον μήνα ανήλθαν συνολικά σε πάνω από 16.000 στρατιώτες, 16 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, 466 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πάνω από 400 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 238 πυροβόλα και όλμους" είπε ο Σόιγκου κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Πρόσθεσε ότι 196 ρουκέτες HIMARS, 16 ρουκέτες HARM και 29 πύραυλοι κρουζ μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης περιόδου.

Οι αριθμοί είναι, με εξαίρεση τα κατεβασμένα Storm Shadows, σε μεγάλο βαθμό συνεπείς με τους αριθμούς από την καθημερινή «έκθεση clobber» στο υπολογιστικό φύλλο μου. Αλλά έχω μετρήσει μόνο 17 αναφερόμενους θανάτους στο Storm Shadow τον τελευταίο μήνα. Δεν ξέρω από πού προέρχονται οι 29 του Σόιγκου.

Ο Σόιγκου μίλησε επίσης για στόχους των πρόσφατων επιθέσεων με drone στην Ουκρανία (μηχανική μετάφραση):

«Οι παραδόσεις εξοπλισμού και όπλων στην Ουκρανία αυξάνονται. Παρακολουθούμε τους όγκους και τις διαδρομές ανεφοδιασμού και, αν εντοπιστούν, τους χτυπάμε.

Τις τελευταίες ημέρες, μεγάλες αποθήκες δυτικών όπλων στο Khmelnytsky, Ternopil και Nikolaev καταστράφηκαν, χτυπήθηκε το αμερικανικό αντιαεροπορικό σύστημα Patriot στο Κίεβο», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

«Η στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας απλώς καθυστερεί τις εχθροπραξίες, αλλά δεν μπορεί να επηρεάσει την έκβαση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», δηλώνει βέβαιος ο επικεφαλής του στρατιωτικού τμήματος.

Για τις σημερινές επιθέσεις με drone στη Μόσχα είπε (από μηχανής μετάφραση):

«Σήμερα το πρωί, το καθεστώς του Κιέβου πραγματοποίησε τρομοκρατική ενέργεια στην περιοχή της Μόσχας. Θα σημειώσω, σε πολιτικά αντικείμενα.

Αφορούσε οκτώ μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου αεροσκάφους.

Χτυπήθηκαν όλα.

Στη Μόσχα, τρία drones καταπνίγηκαν από ηλεκτρονικό πόλεμο, έχασαν τον έλεγχο και παρέκκλιναν από τους επιδιωκόμενους στόχους.

Άλλα πέντε καταρρίφθηκαν στην περιοχή της Μόσχας από το αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων και πυροβόλων όπλων Pantsir, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

Άλλοι άνθρωποι είχαν ισχυριστεί ότι στην επίθεση συμμετείχαν έως και 20 drones. Όμως σημειώθηκαν μικρές ζημιές και δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Επίσης σήμερα έγινε η τρίτη μεγάλη επίθεση με drone και πυραύλους στο Κίεβο μέσα σε 24 ώρες. Ήταν συνολικά 17 χτυπήματα στο Κίεβο τον Μάιο του 2023. Δεν πιστεύω ότι ο ισχυρισμός της Ουκρανίας πως κατέρριψε όλους τους πυραύλους και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι με κανέναν τρόπο εύλογος. Θα υπάρξουν πολλές ζημιές σε μέρη για τα οποία το Κίεβο δε θέλει να μιλήσει. Η αεράμυνα στο Κίεβο και αλλού έχει εξαντληθεί και πιθανότατα σύντομα να ξεμείνει από πυραύλους. Αυτό σίγουρα θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα των ρωσικών χτυπημάτων.

Ο Πρόεδρος Πούτιν φάνηκε να επιβεβαιώνει ότι η σημερινή επίθεση σε «κεντρικά σημεία λήψης αποφάσεων» έπληξε το αρχηγείο των στρατιωτικών πληροφοριών στο Κίεβο:

Mark Sleboda @MarkSleboda1 - 13:28 UTC · 30 Μαΐου 2023

Ο Πούτιν επιβεβαιώνει την πρόσφατη ρωσική πυραυλική επίθεση στην στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του καθεστώτος του Κιέβου, υπό τον Μπουντάνοφ, η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη για αρκετές πρόσφατες δολοφονίες και τρομοκρατικούς βομβαρδισμούς αμάχων στη Ρωσία.

Ο Budanov είναι ένα πολύ άσχημο κομμάτι s***. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Yahoo, οι απειλές του σίγουρα δεν εντάσσονταν στο πλαίσιο κανενός νόμου:

Το συμπέρασμα είναι πως η υπηρεσία πληροφοριών του Μπουντάνοφ, ευρύτερα γνωστή με το ουκρανικό της ακρωνύμιο GUR, βρισκόταν πίσω από μια σειρά από τολμηρές και θανατηφόρες επιθέσεις εντός του ρωσικού εδάφους - ή αυτό που το Κρεμλίνο θεωρεί ότι είναι ρωσικό έδαφος. Αυτά περιλαμβάνουν τη δολοφονία του Αυγούστου με παγιδευμένο αυτοκίνητο της Daria Dugina, κόρης του διαβόητου ακροδεξιού θεωρητικού της Ρωσίας Aleksandr Dugin, στο κέντρο της Μόσχας και την ύποπτη βομβιστική επίθεση με βόμβα με φορτηγό τον Οκτώβριο που κατάστρεψε εν μέρει τη γέφυρα Kerch, τη μόνη άμεση σύνδεση της Ρωσίας από τη Μαύρη Θάλασσα προς κατεχόμενη Κριμαία.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν αποδώσει τη δολοφονία της Dugina στην ουκρανική κυβέρνηση, αν και όχι συγκεκριμένα στην GUR. Ερωτηθείς για αυτόν τον ισχυρισμό, ο Μπουντάνοφ είπε: «Μη συνεχίσετε με αυτό το θέμα. Το μόνο που θα σχολιάσω είναι ότι σκοτώναμε Ρώσους και θα συνεχίσουμε να σκοτώνουμε Ρώσους οπουδήποτε στο πρόσωπο αυτού του κόσμου μέχρι την πλήρη νίκη της Ουκρανίας». 

Ο Μπουντάνοφ θα πρέπει να σημειώσει ότι η παλιά ιστορία του πολεμιστή έχει επικαιροποιηθεί ως εξής: "Ζήσε από το σπαθί, πέθανε από το βλήμα στιλέτο".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail