Ο Λούλα ξεκίνησε συνομιλίες με την τράπεζα BRICS για να βοηθήσει την Αργεντινή

Freepen.gr -
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε ότι εργάζεται ενεργά για να βοηθήσει την Αργεντινή να ξεπεράσει την οικονομική κρίση της μετά από συναντήσεις με τον πρόεδρό της, Αλμπέρτο ​​Φερνάντεθ, στη Μπραζίλια.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg οι δυο τους συναντήθηκαν για περίπου τέσσερις ώρες στο προεδρικό μέγαρο της Βραζιλίας για να συζητήσουν τον υψηλό πληθωρισμό της Αργεντινής και πώς να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι βραζιλιάνικες επιχειρήσεις που αγωνίζονται να διατηρήσουν τις εξαγωγές στη γειτονική χώρα.

«Θα κάνω τις όποιες θυσίες για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την Αργεντινή σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», είπε ο Λούλα, στεκόμενος στο πλευρό του Φερνάντεθ. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας πρόσθεσε ότι ζήτησε από τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping, ενώ βρισκόταν στο Πεκίνο τον περασμένο μήνα, να στηρίξει επίσης τον Fernandez.

Μια προσέγγιση, είπε, θα ήταν η χρηματοδότηση των εξαγωγών και η χορήγηση δανείων μέσω της New Development Bank με έδρα τη Σαγκάη, μιας πολυμερούς αναπτυξιακής τράπεζας που ιδρύθηκε από τις χώρες BRICS, οι οποίες, μαζί με τη Βραζιλία και την Κίνα, περιλαμβάνουν τη Ρωσία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική. Η πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ είναι η διευθύνουσα σύμβουλος της τράπεζας.

Ο Λούλα είπε πως θα χρειαστεί να αλλάξουν κάποιοι εσωτερικοί κανόνες, αλλά μιλάει για αυτό με τη Ρούσεφ. Έχοντας στόχο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - το οποίο έχει μια δανειακή συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Αργεντινή - ο Λούλα είπε ότι εργάζεται «για να αφαιρέσει το μαχαίρι του ΔΝΤ από το λαιμό της Αργεντινής».

Ο Φερνάντες είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας Φερνάντο Χαντάντ θα ταξιδέψει στο Μπουένος Άιρες για να συζητήσει μια συμφωνία για τη χρηματοδότηση των Βραζιλιάνων εξαγωγέων.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail