Κωδικοποιημένη προειδοποίηση της Ρωσίας προς την ΕΕ: Πείστε την Ουκρανία για ειρήνη ή….

Ας αποκαλύψουμε την κρυπτική προειδοποίηση από τη Ρωσία που κάνει την Ευρωπαϊκή Ένωση να ιδρώνει σαν πολιτικός σε τεστ ανιχνευτή ψεύδους. Άνθρωποι, ετοιμαστείτε γιατί η Ρωσία έχει ένα τελεσίγραφο που καταβροχθίζει το αέριο για την Ευρώπη και θα μπορούσε να αφήσει την ήπειρο να τρέμει με περισσότερους από έναν τρόπους.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Φανταστείτε το εξής: Σαν ένας κακός του Μποντ που τροφοδοτείται από ενέργεια, η Ρωσία έχει απειλήσει να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Η σχεδόν λήξη της συμφωνίας προμήθειας της Ουκρανίας με την Gazprom μπορεί να είναι το σημείο καμπής στο λιγότερο από λεπτό γεωπολιτικό παιχνίδι σκακιού της Ρωσίας.

Το 2019, η Ουκρανία και η Μόσχα υπέγραψαν σύμβαση διαμετακόμισης, διασφαλίζοντας τη ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω ουκρανικών αγωγών. Γρήγορα προς τα εμπρός στο σήμερα, και αυτό το συμβόλαιο αποχαιρετά σαν ένας ξεφτιλισμένος φίλος στο σιδηροδρομικό σταθμό. Προοπτικές ανανέωσης; Τόσο ζοφερές όσο μια βροχερή μέρα στη Σιβηρία. Η Ρωσία θα μπορούσε να κλείσει μια από τις τελευταίες αρτηρίες που μεταφέρουν ρωσικό αέριο στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, όταν λήξει η σύμβαση προμήθειας της Ουκρανίας με την Gazprom, ανέφεραν την Πέμπτη οι Financial Times, επικαλούμενοι συνέντευξη με τον υπουργό Ενέργειας της Ουκρανίας, Γερμανό Γκαλουστσένκο.

Ευρώπη, ετοιμαστείτε αφού περίπου το 5% των εισαγωγών φυσικού αερίου σας διέρχεται από τον ουκρανικό αγωγό. Μετά την ανεπιθύμητη επίσκεψη της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι, η Ουκρανία αρνείται να επαναδιαπραγματευτεί διμερώς.

Η Ρωσία έριξε το γάντι, δίνοντας στην Ευρώπη ένα ωμό τελεσίγραφο: Είτε ζητήστε από την Ουκρανία να συμπεριφερθεί σωστά και να υπογράψει μια ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία, είτε προετοιμαστείτε για έναν σκληρό χειμώνα χωρίς ρωσικό αέριο. Είναι σαν ένα γεωπολιτικό παιχνίδι του "Simon Says", αλλά με υψηλότερα πονταρίσματα και λιγότερους νικητές.

Όταν ρωτήθηκε εάν η Ουκρανία θα ήταν έτοιμη να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία με τη Μόσχα μετά την περσινή εισβολή, ο Galushchenko είπε στους FT, «Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορούσε να συμβεί διμερώς», προσθέτοντας ότι η Ουκρανία προετοιμάζεται για περικοπή των προμηθειών.

Το ρωσικό μονοπώλιο φυσικού αερίου Gazprom είχε το θάρρος να προειδοποιήσει την Ευρώπη τον Απρίλιο πως η διατήρηση επαρκών αποθεμάτων φυσικού αερίου για τον ερχόμενο χειμώνα βασιζόταν στην κατανάλωση της Ασίας. Ετοιμαστείτε για εξαιρετικά χαμηλές προμήθειες που προέρχονται από τη Ρωσία. Πάρτε μερικά Snuggies και κουβέρτες γιατί θα κάνει κρύο.

Εδώ, λοιπόν, βρισκόμαστε στο πλέγμα των ειρηνευτικών συνομιλιών και της πολιτικής για το πετρέλαιο. Θα αναγκάσει η Ευρώπη την Ουκρανία να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ρωσίας παύοντας να παρέχει βοήθεια; Ή θα διατηρήσει η Ευρώπη την αποφασιστικότητά της παρά το γεγονός ότι το λύγισμα του γονάτου θα παραβίαζε τις βασικές αξίες της;

Τέλος, η Ευρώπη είναι μπλεγμένη σε μια διελκυστίνδα που τροφοδοτείται από φυσικό αέριο, με την Ουκρανία να κρέμεται από την ισορροπία. Η ΕΕ πρέπει να επιλέξει εάν θα ενδώσει στις απαιτήσεις της Ρωσίας καθώς πλησιάζει η προθεσμία αν θα σταθεί μόνη της και θα αναζητήσει εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Ο χρόνος τελειώνει και το κόστος θέρμανσης αυξάνεται. Το θεμελιώδες ερώτημα είναι εάν οι διπλωματικές προσπάθειες μπορούν ή όχι να ξεπαγώσουν τις παγωμένες εντάσεις πριν φτάσει ο χειμώνας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail