Ιράν, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν θα σχηματίσουν κοινή ναυτική δύναμη υπό την αιγίδα της Κίνας

Φωτογραφία αρχείου ενός ιρανικού αντιτορπιλικού στον Περσικό Κόλπο (Φωτογραφία από το Πρακτορείο Ειδήσεων Tasnim)
Freepen.gr -
Ένας ιστότοπος του Κατάρ ανέφερε ότι το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ομάν πρόκειται να σχηματίσουν μια κοινή ναυτική δύναμη υπό την αιγίδα της Κίνας για την ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας στον Περσικό Κόλπο.

Συγκεκριμένα το Al-Jadid έδωσε την είδηση την Παρασκευή, λέγοντας ότι η Κίνα έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις μεσολάβησης μεταξύ της Τεχεράνης, του Ριάντ και του Άμπου Ντάμπι με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας της θαλάσσιας ναυσιπλοΐας στον Περσικό.

Το Μάρτιο, το Πεκίνο μεσολάβησε με επιτυχία στις συνομιλίες μεταξύ της Τεχεράνης και του Ριάντ που οδήγησαν στην υπογραφή συμφωνίας από τα κράτη του Περσικού Κόλπου που θα επέτρεπε την αποκατάσταση των διπλωματικών τους δεσμών.

Σύμφωνα με παρατηρητές, η συναίνεση των κρατών του Περσικού Κόλπου στη μεσολάβηση του Πεκίνου σε τόσο ευαίσθητα θέματα χρησιμεύει ως ένδειξη της αυξανόμενης επιρροής της Κίνας στην περιοχή σε αντίθεση με την φθίνουσα επιρροή της Ουάσιγκτον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail